Rukometni klub “Nova Gradiška BD Gruppe Austria” imali su četiri pobjede u posljednjih 5 kola, to je bio cilj trenera Ivana Sertića i predsjednika Igora Babića postavljen na početku sezone. No zadnja tri kola novogradiški rukometaši pokazali su realnost treniranja jer, kako kaže igrač i trener mlađih dobnih skupina Marko Ćosić, ne može se igrati druga liga bez dovoljnog broja treninga. Problem su i dvorane, pa se krpamo, dodaje Ćosić.

– “U zadnja tri tjedna smo imali 4-5 kvalitetnih treninga, pa se nismo uspjeli pripremiti za neke utakmice.”

U posljednjem jesenskom kolu RK “Nova Gradiška” igra sa Slatinom za kojom zaostaju 6 bodova.

– “Ovaj vikend idemo u gostovanje u Slatinu, oni su prošle godine bili drugi, dečki su odlični, igraju brz i dinamičan rukomet. Nešto loše očekivati od Slatine je čista iluzija, no idemo pokušati i dati priliku mlađim igračima. Problem druge lige je manjak klubova, mali broj utakmica. Ekipe koje čine drugu ligu su Đakovo, Osijek II, Nexe II, stariji igrači su otišli i mlađi su preuzeli. Nadam se da će ostvariti ono što smo mi uspjeli prije 3- 4 godine, a to je prva liga.” – rekao je Ćosić.

S ciljem da mladim rukometašima učine treniranje zanimljivim, osmislili su kategoriju “igrač mjeseca”. Naime, svaki mjesec treneri izabiru najboljeg igrača prema zalaganju, ponašanju, odnosu prema suigračima i svemu ostalom da bi zaslužio epitet najboljeg igrača. Za mjesec listopad po izboru trenera nagradu su dobili Nadan Capan i Niko Babić. 

– “To je ideja gospodina Capana i trenera Babića kako bi nagradom motivirali igrače, da se međusobno natječu. Povećali smo broj djece, imamo ih po 15-ak na treningu. Dječaci imaju odlične rezultate, imamo se čime pohvaliti pa zaslužuju poneku nagradu kao dodatan vjetar u leđa. U jednu ruku može se reći kako smo rasadnik igrača, naši igrači prelaze u veće klubove i jako smo ponosni na njih. Uz veliki rad imamo potencijala, jer Novogradiščanina imamo na vratima PPD Zagreba.”

– “Što se financija tiče, naši rukometaši ne mogu živjeti od rukometa. Možda su neki igrači nerealni, pa se prebacuju u druge klubove zbog novca. Budemo sretni ako nam klub može osigurati opremu, a to je simbolično za razliku od drugih sportova.” – dodao je igrač RK Nova Gradiška i trener mlađih dobnih skupina Marko Ćosić.

Rukometni klub “Nova Gradiška BD Gruppe Austria” već nekoliko mjeseci surađuje s rukometnim ekspertom, iskusnim stručnjakom prof. Nedjeljkom Lalićem, koji se trenerskim poslom bavi više od 30 godina, a u karijeri je vodio renomirane klubove s kojima je osvajao brojna odličja.

– “U jednom trenutku kad je zamijenio trenera Sertića petkom na treningu, zaključili smo da ne znamo osnove rukometa nakon 15 godina treniranja. Imamo veliko poštovanje prema gospodinu Laliću, izuzetno mi je drago što radi s našim klincima, od velike nam je koristi.”

Novogradiški klub s ponosom na prsima svog dresa nositi ime glavnog partnera, BD Gruppe, uspješne tvrtke u Austriji s nekoliko grana djelatnosti, a s glavnim naglaskom na građevinu.  Generalni sponzor rukometaša je generalni direktor BD Gruppe Austria Andrej Lucić, inače rođeni Novogradiščanin koji je prije 20 godina otišao u Beč.  RK “Nova Gradiška” iznimno zadovoljno i sretno, uz ovo generalno sponzorstvo ulazi u nadolazeću sezonu i kreće po nove uspjehe, a glavni cilj, prema izjavi predsjednika kluba Igora Babića, je pokušati izboriti prvu ligu kroz naredne dvije godine.

– “Jedini način kako se možemo odužiti za sponzorstvo je dodatak na naše klupsko ime.” – zaključio je Marko Ćosić.

Komentari