Novogradiščani će i ove godine, peti put za redom, pokloniti Miri Gavranu i u njegovu i čast njegovom opusu, organizirati Let s Gavranom. Jedinstveni međunarodni književno kazališni festival, čiji je značaj prepoznalo i Ministarstvo kulture, “u režiji” Gradske knjižnice Nova Gradiška i POU MAR, u tri će dana trajanja, od 27. do 29. studenoga, poklonicima Mirinog “rukopisa”- stručnjacima i laicima, čitateljima i zaljubljenicima u kazalište, nizom zanimljivih sadržaja, ponuditi priliku da ga još bolje upoznaju.

Danas će u Domu kulture od 19 sati Let s Gavranom započeti otvorenjem izložbe radova na temu Gavranove biblijske trilogije. Uslijedit će druženje s članovima Fan cluba, a potom i kazališna predstava “Sve o muškarcima”, još jedna u nizu uspješnica s Mirinim i potpisom Gavran teatra.

Drugi dan Leta s Gavranom od 10 i 30 započet će lutkarska predstava “Mudra sova i lukava lisica” Dječje scene Teatra Gavran, jer Miro, očekivano, jednako uspješno piše i za najmlađe, nakon koje će uslijediti i stručni dio “priče”-međunarodni okrugli stol na kojem će o “Miri Gavranu u prozi i kazalištu od 2015.do 2019.” raspravljati književnici, producenti, teatrolozi.

Predstavljanjem drugog izdanja knjige “Priče o samoći” i još jednom izvedbom kazališne predstave “Sve o muškarcima” završit će drugi dan Leta s Gavranom. Jedinstvena manifestacija posvećena Miri Gavranu završit će u petak, 29.studenoga Jesenskom šetnjom “Mirinim zavičajem”. 

 

Komentari