Ove subote, točno u podne, krenuli su radovi uređenja i bojanja zida u Dječjem vrtiću “Radost” u Novoj Gradiški. Dio je to projekta “Svi za Radost” kojega provodi LAG Zapadna Slavonija, uz podršku Vrtića “Nova Gradiška” i grada Nova Gradiška.

Mlada novogradiška umjetnica, Jelena Kovre, okupila je mlade umjetnike, studente na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu koji će oslikati 50 metara dugačak zid:

-Okupila sam 15 umjetnika, koji su zaista bili oduševljeni što mogu sudjelovati u ovoj akciji. Radit ćemo na temelju uzorka, odnosno, dobili smo crteže koje su nacrtala djeca, a mi ćemo ih prenijeti na zid. Ovo je treći projekt oslikavanja javnih površina u Gradu. Ma prezadovoljna sam što su se ovakve akcije pokrenule i vjerujem kako će ih biti još. Zid će oslikavati: Mateja Babić, Patricia Cunjak, Bianka Garčević, Lucija Glokević, Eva Herceg, Jelena Kovre, Mia Maraković, Marko Merćep, Ivan Oštarčević, Iris Poljan, Ana Ratković, Ana Smrzlić, Marta Tuta, Zorana Unković, Nikolina Zanetti, Anđela Zanki.

Na otvorenju radova bio je i gradonačelnik Vinko Grgić:

-U zadnjih nekoliko mjeseci pokrenula se kulturna scena u Gradu. Imali smo nekoliko kvalitetnih izložni, pa oslikavanja. Prošli vikend posjetili su nas studenti Arhitektonskog fakulteta, ovaj vikend imamo goste s Likovne akademije iz Zagreba. Lijepo je vidjeti toliko mladih ljudi u N. Gradiški. A tek nas čeka mjesec kulturnih događanja, povodom Dana grada. Vjerujem da će se naći za svakog po nešto.

Ravnateljica Dječjeg vrtića “Nova Gradiška”, Vera Trobić, zadovoljna je što se radovi na vrtiću privode kraju. Nakon dugo vremena, djeca će imati lijepo uređeno dvorište.

-Hvala studentima i umjetnicima što će na zid prenijeti dječje radove. Vjerujem da će djeca biti presretna i zadovoljna kada u ponedjeljak vide svoje radove na zidu.

Podsjetimo, LAG Zapadna Slavonija odabran je među organizacije kojima će se sufinancirati provedba projekta u okviru programa dodjele financijskih podrški „LokoVez“ Zakalade Slagalica iz Osijeka. Cilj programa je riješiti konkretan problem u lokalnoj zajednici, uključiti i povezati građane te umrežiti poslovni i civilni sektor.
NAZIV PROJEKTA: “Svi za Radost”
NOSITELJ: LAG Zapadna Slavonija

no images were found

Komentari
Prethodni članakOdržano predstavljanje knjige “Velika ispovijed” autorice Jasminke Frlete-Botica
Sljedeći članakVečeras kod Bodovoljaca poginuo vozač traktora, putnica iz osobnog automobila odvezena u bolnicu