Kao i svake godine, razne ustanove u našemu gradu obilježavaju Mjesec borbe protiv ovisnosti, koji se provodi u periodu od 15. studenog do 15. prosinca. Svi se nastoje potruditi da bude što više aktivnosti tijekom mjeseca, kako bi se pokazala važnost prevencije, a ujedno i kako bi na zanimljiv način osvijestili mlade i javnost na problem zlouporabe svih sredstava ovisnosti, a osobito droga, te tako potaknuti sve subjekte u društvu na aktivnu borbu poduzimanjem zajedničkih akcija za uspješno suprotstavljanjem ovom ozbiljnom problemu današnjice. 

Ovisnost je sveprisutan problem, razara obitelji, te ostavlja velike štete na pojedinca i okolinu. Predstavlja krivi put koji je moguće ispraviti, ali je proces bolan, dugotrajan i težak, upravo zato, mladi Novogradiščani, učenici osnovnih i srednjih škola jučer su se glazbom borili protiv ovisnosti, dali su svoj doprinos obilježavanju ovoga, itekako, za sve, važnog mjeseca, a ujedno poklonili su koncert i Gradu za 270. rođendan. 

U prvim redovima podršku učenicima davali su ravnatelji i djelatnici škola iz kojih dolaze, te zamjenici gradonačelnika, Ivana Trupina i Borislav Vidošić, dok su ostatak dvorane napunili prijatelji i roditelji talentiranih glazbenika naših osnovnih i srednjih škola. 

Na glazbeno putovanje sve posjetitelje poveli su učenici glazbenog odjela Osnovne škole ”Mato Lovrak” pjesmama koje su svi pjevušili u tom razdoblju odrastanja, a nakon toga, u sličnom ritmu nastavili su učenici Osnovne škole ”Ljudevita Gaja”. 

U središnjem dijelu koncerta sva pažnja bila je usmjerena na tamburaški sastav Elektrotehničke i ekonomske škole Nova Gradiška, koji su oduševili i nadmašili sva očekivanja.

Novogradiški gimnazijalci predstavili su se također bogatim i kvalitetnim glazbenim sadržajem. Rock band podigao je atmosferu, dobrog raspoloženja nije manjkalo. Dok su glasovi učenika putovali kroz dvoranu uz pratnju gitara i bubnjeva, publika ih je nagrađivala velikim pljeskom. Vrhunac večeri bile su izvedbe zbora Gimnazije Nova Gradiška koji su na inovativan, zanimljiv i moderan način otpjevali svevremenske hitove.

Publika je jučer imala prigodu uživati u izvedbama različitih domaćih i stranih skladbi vrlo talentiranih mladih ljudi s našega područja, koji su još jednom dokazali da je samo nebo granica.

no images were found

Komentari
Prethodni članakSutra advent u Novoj Kapeli: Zabavni program i besplatni pokloni za svu djecu!
Sljedeći članakČarolija adventa može početi: Otvoreno gradsko klizalište / foto