U organizaciji Foruma žena Gradske organizacije SDP-a Nova Gradiška sinoć je u Gradskoj vijećnici održana tribina Mirka Golovrškog čija je tema bila Birokratizam – hrvatski zloćudni tumor. 

Prije predavanja sve okupljene pozdravila je predsjednica Foruma žena SDP-a Nova Gradiška Marija Bradašić – Mikolčević:

-“Čast mi je pozdraviti sve u svoje osobno ime i ispred foruma žena. Drago mi je što nakon kraće pauze forum žena je oformljen i ponovno kreće s radom, a izuzetno mi je drago što sam dobila priliku biti predsjednica i voditi forum žena. Mi ćemo nastaviti s radom i bit će svakakvih događanja i tribina i nadamo se da ćemo uključiti što više naših sugrađanki bez obzira na dob.

Predavanje Birokratizam – hrvatski zloćudni tumor ostavio je jak dojam na sve prisutne, a predavač Mirko Golovrški naveo:

-“Naše društvo na žalost metastazira, naša država metastazira i teško je reći, bez velikih i suvremenih, modernih “lijekova” da će se to uspjeti izliječiti. Kako se vidi da nam država ima teški karcinom s metastazama? Znate i sami, a ja ću samo neke nabrojati: nestajanje hrvatskog korpusa, bilo da je to putem iseljavanja mladih ljudi, a često i cijelih obitelji s djecom. To je jedna vrsta manifestacije, a još je gore što su tu i obrazovani ljudi u koje je država uložila silne novce. Negativan prirodni prirast, sve manje djece, a sve više umrlih, sve manje ima onih koji će stvarati dohodak na kojem će živjeti oni koji su završili svoje radne vjekove. Ugrožen je mirovinski sustav i prvi i drugi stup. Neopravdano društveno raslojavanje. A sve je zapravo inducirano jednim karcinomom, a to je državni aparat, odnosno birokracija koja živi od poreza i nameta, koja je prerasla u zloćudni tumor i sada je u poodmakloj fazi i teško da će je se riješiti, jer što bi se reklo, svatko nekog negdje ima u tim strukturama, pa nećeš valjda protiv svojega, a tu je ta metastaza.

Kraće rečeno naše društvo boluje od nabujale birokracije koja izmišlja nove zakone, propise, obrasce, formulare koji opterećuju i one ljude koji se bave poduzetništvom  i one ljude koji trebaju uslugu birokracije, jer moraš od šaltera do šaltera, od ureda do ureda i to sve predugo traje i to je nemoguće izdržati. Jedan korak prema rješavanju toga je digitalizacija.”

Komentari