Mirjana Milošević iz Starog Petrovog Sela, vlasnica Obrta za proizvodnju jakih alkoholnih pića “Trnjačani” na Međunarodnom ocjenjivanju kvalitete alkoholnih pića dobila je srebro za travaricu i šljivovicu i broncu za orahovac i rakiju od jabuke. Nagrada je to i veliki uspjeh za ovu agilnu vlasnicu obiteljskog obrta u kojem zajedničkim snagama radi cijela obitelj.

– Već se nekoliko godina bavimo proizvodnjom jakih alkoholnih pića, voćnih rakija i likera.

U ponudi imamo šljivovicu, travaricu, likere od oraha, višanja, meda, rakiju viljamovku, a nadamo se da ćemo i proširiti ponudu s rakijom od dunje i lozovačom.

S obzirom da imamo zemljište, iz hobija smo krenuli s uzgojem voćaka. Kasnije je to preraslo u ozbiljni posao. Trenutno imamo 1,3 ha voćnjaka na kojemu smo posadili više vrsta šljive, negdje oko 630 stabala. Planiramo se i proširiti, no zbog trenutne ekonomske situacije i nedostatka vremena stali smo s planovima. Cijela je obitelj uključena u posao, suprug, kćerka, sin, kada je sezona pozovem i sestru. Naravno da je bilo trenutaka da smo se zapitali što nam je sve to trebalo, no krenuli smo s tim poslom i idemo dalje.

S obzirom da suprug također ima tvrtku koja djeluje od 1995. godine i zapošljava deset djelatnika ne namjeravamo odustati. Ljudi su prepoznali kvalitetu naših proizvoda, polako stižu nagrade za ono što radimo, stoga je teško sada odustati. Već dugi niz godina smo u privatnom poslu i dobro smo naučili kako treba raditi i živjeti od svoga rada. Mirjanin suprug Željko vlasnik je Servisa kućanskih aparata “Frigo”, za svoj rad i doprinos razvoju Grada Nova Gradiška nedavno je dobio i najviše gradsko priznanje, Medalju grada.

– Budući se tvrtka “Frigo” bavi isključivo uslužnim djelatnostima dosada nismo koristili poticajna sredstva, no u ovoj godini ćemo se kandidirati za sredstva kako bi unaprijedili proizvodnju voćnih rakija u obrtu “Trnjačani”. Kako uspijevamo? Radni dan nam ponekad traje i puno duže od uobičajenih osam sati. Ljeti je to branje šljiva, rad u voćnjaku, u jesen pečenje rakije, flaširanja, isporuka proizvoda… Ne odustajemo, kada smo dovde “dogurali”, nema smisla odustajati. Polako nam kreće i gospodarstvo, stoga sam optimist, nadam se da će nam ova godina biti bolja – s osmijehom kaže Mirjana.

 

no images were found

Komentari
Prethodni članakČelnici Brodsko posavske županije sastali se s predstavnicima kineske tvrtke: Hoćemo li našu crnu slavonsku svinju izvoziti u Kinu?
Sljedeći članakSutra podjela slatko slane donacije od “Dukat”-a.