Blagdan Kristova rođenja ujedno je i izvor novih duhovnih sila i težnji za dobrotu i ljubav. Ako u srcu nađemo Krista rođenog onda će biti “Mir Božji, Hristos se rodi!”

Dana 6. siječnja Ružica Vidaković i Šerif Isaković, vijećnici HSLS-a u Županijskoj skupštini  i ove godine su posjetili sjedište  pravoslavne crkve u Sl. Brodu. Tom su prigodom  čestitali Badnjak i Božić protojereju Ratku Gatareviću i njegovoj obitelji,  ali  i svim pravoslavnim vjernicima. Svaki član zajednice bi morao živjeti po načelima da svoje voli, a tuđe poštiva. Jedino tako možemo pozvati na mir, ljubav, dijalog i suživot.

Politika i načela otvorenosti prema drugim vjerskim zajednicama trebala bi biti konstanta sustava vrijednosti i to ne samo u vrijeme blagdana –  nego svaki dan u svim prilikama koje život nosi. Božić posebno poziva sve religije na dijalog i daje novu dimenziju suživota.

Naši sugrađani pravoslavne vjeroispovijesti moraju znati da su jednako cijenjeni i da imaju Ustavom jednako zajamčena pravo kao i svaki drugi član zajednice.
Predsjednica ŽV HSLS Brodsko –posavske županije

Ružica Vidaković, univ. spec. oec

Komentari
Prethodni članakDržite se Zakona o sigurnosti na cestama !
Sljedeći članakKUD DREŽNIK-Običaji Tri kralja/ VIDEO