Jučer je u Novoj Gradiški u radnom posjetu bio ministar poduzetništva i obrta Darko Horvat. Obišao je tvornicu DING i Industrijski park Nova Gradiška. Domaćini su mu bili župan Danijel Marušić, predsjednik Županijske skupštine Brodsko-posavske županije, Pero Ćosić, kandidat za gradonačelnika Dražen Oršulić i njegovi zamjenici Ljiljana Lukačević i Dario Ban. Ministar je rekao kako oporavak gospodarstva vidi u rješavanju problema koji muče male poduzetnike te da će svoj rad i planove stvarati nakon obilaska terena.

– Povod dolaska je upoznati poduzetnike s područja grada Nova Gradiška, snimiti realno stanje našeg realnog sektora, čuti njihove probleme, a čuli smo ih dosta tijekom posjeta. I vidjeti potencijal ove regije i samoga Grada, u privlačenju budućih investitora i ulagačkim sposobnostima ovoga kraja. Poruka javnosti i budućem gradonačelniku (dr. Oršuliću), nemojte se bojati! Problemi oko državnog zemljišta koji se vežu uz Industrijsku zonu u Novoj Gradiški, riješit će se brzo, rekonstrukcijom zakonske regulative, te će država zemljište za gospodarsku namjenu dodjeljivati, a ne prodavati, istaknuo je ministar Darko Horvat.

Ministar Horvat dolazi iz Međimurja, kraja poznatog po brojnim obrtnicima i poduzetnicima. Savjetovao je svima koji imaju ideju za posao da pokrenu vlastite obrte, ali da se ne boje potražiti pomoć od vlasti.

Domaćin, župan Danijel Marušić, istaknuo je kako će i za Grad i za Županiju biti dobro da je na svim razinama ista vlast, u ovom slučaju HDZ. Na taj će se način olakšati komunikacija između svih, a to donosi dobre rezultate.

Kandidat za gradonačelnika, doktor Dražen Oršulić nije krio zadovoljstvo što je potporu došao dati upravo Ministar poduzetništva i obrta. Istaknuo je kako ovome gradu upravo to nedostaje, malih obrtnika i poduzeća koja će zadržati mlade u Gradu.

– Naš Industrijski park odlično je infrastrukturno razvijen, nedostaje samo da država dodijeli zemljište sa sjeverne strane ceste kako bi investitorima bio olakšan pristup. Također, važna je dobra komunikacija između lokalne i državne vlasti, a vjerujemo da ćemo to imati, istaknuo je Oršulić.

Zamjenik za gospodarstvo, Dario Ban također je napomenuo kako će se raditi na tome da se ostvare svi zaplanirani projekti, ali i oni koji su u tijeku da se dovrše. Zamjenica za društvene djelatnosti Liljana Lukačević istaknula je kako bez poduzetnika i obrtnika ne može biti ni više financijskih sredstava u društvenom sektoru.

– Sve je to povezano. Naravno da bi i društvenim djelatnostima bilo lakše za raditi kada bi se više novca od prireza slilo u gradsku blagajnu, istaknula je Lukačević.

Ministra Horvata je sa stanjem u tvornici Drvne industrije Nova Gradiška upoznao Ljubo Kolar, a s tvrtkama i radom u Industrijskom parku Ivan Mičetić.

no images were found

Komentari
Prethodni članakGlasajmo za Požežanina Inu: Najveća mu je želja vidjeti Novaka Đokovića
Sljedeći članakSkandalozno: Vojislav Šešelj oslobođen po svim točkama optužnice!