I županijski su SDP-ovci posljednje kalendarske dane turbulentne 2012. godine , prema uhodanoj tradciji, iskoristili za neformalno druženje, podvlačenje crte pod učinjeno, ali i pokoje humanitarno djelo, u skladu s blagdanskim vrijednostima. U društvu prvog među njima, predsjednika Županijske organizacije stranke i aktualnog ministra poljoprivrede, Tihomira Jakovine, koji je, upravo današnji domjenak,nakon dužeg vremena, iskoristio za dolazak kući, izmjenjivale su se dobre zdravice, dobre želje, ali i kovali planovi za skorašnje lokalne izbore.

Dolazak ministra Jakovine u središte županije najbolje su iskoristili novinari, koji su, tom prilikom, iz prve ruke saznali kakva je godine iza županijske organizacije vladajuće stranke.Kao i na nacionalnom  nivou, prethodnih 12 mjeseci, rekao je ministar, bilo je iznimno turbulentno. Ipak, većina gradskih i općinskih organizacija odradila je umjerno  dobar posao, za solidnu četvorku, rekao je ministar, dodajući kako će tek iduća, izborna godina pokazati koliko su kvalitetno  SDP-ovci  odradili posao na terenu.

 

Aludirajući na ministrov komentar kako su mediji u proteklih 12 mjeseci bili uglavnom fokusirani na senzacionalističke vijesti negativnog predznaka, često umanjujući značaj onih pozitivnih, kojih je, rekao je ministar, definitivno bilo, novinari su ministru pružili priliku i da se pohvali s onim što osobno smatra najvećim svojim, ali i uspjesima ” vrućeg ” ministarstva. U tom kontekstu, ministar je spomenuo prošlotjedno potpisivanje čitavog paketa mjera koji će dugoročno pomoći drvoprerađivačkom sektoru kao iznimno važnom za čitavo nacionalno gopsodarstvo, događaj koji je, prema ministrovim riječima, u medijima prošao gotovo nezapaženo.

 

Osim toga, s današnjim je danom potpisan ugovor o 37 milijuna eura vrijednom vodnom projektu u gradu Sisku .Valja istkanuti kako je u okviru IPARDA samo u ovoj godini iznos isplaćenih  sredstava bio 3 puta veći od svih dosadašnjih godina, a svjedoci smo i sve većeg broja prijavljenih projekata.  Problema je puno, rekao je ministar Jakovina, dodajući kako nema čarobni štapić kojim bi ih riješio preko noći, ali ono što je evidentno je da se sustav i sve njegove kockice polako slažu i sve bolje funkcioniraju.Ipak, europska će godina u svakom pogledu biti godina izazova, ali i godina prilika.( ukoliko ih budemo znali iskoristiti).

 

Nakon što je jučer ( četvrtak, 27.prosinca ) ministar potpisao Odluku kojom se daje akreditacija Agenciji za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, temeljem pozitivnog izvješća neovisne revizorske tvrtke, službeno je završena prva faza akreditacije Agencije, koja je garancija kako će hrvatski poljoprivrednici putem Agencije za plaćanja, pod uvjetom da se pridržavaju strogo propisanih pravila, koristiti sredstva potpore za izravna plaćanja  iz proračuna Europske unije već od iduće godine .To je, rekao je danas ( petak, 28.prosinca ),  na posljednjem ovogodišnjem druženju županijskih SDP-ovaca, predsjednik stranačke organizacije, ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina, samo jedna od dobrih najava za iduću, nadam se, uspješnu hrvatsku poljoprivrednu godinu.

 

Onako kako i priliči blagdanskom duhu vremena, ali i izraženoj socijalnoj dimenziji koju članovi stranke, u skladu s ideologijom uvijek vole isticati,  županijski su SDP-ovci posljednje godišnje druženje iskoristili i za humnitarnu aktivnost usmjerenu prema mladima, na kojima stranka, ionako temelji značajan dio programa i smjernica. Na inicijativu predsjednika Općinske organizacije SDP-a Dragalić, zamjenika predsjednika Općinskog vijeća, Rade Bosanca, uz svesrdnu pomoć Županijske organizacije Foruma žena, ali i predsjednice slavonsko brodske organizacije, Slavice Nikšić, Županijska organizacija Socijaldemokratske partije danas je donirala 5 tisuća kuna Zrinki Bubić iz Poljana, 31.godišnjoj djevojci oboljeloj od tumora, za troškove daljnjeg liječenja. Ček je Zrinki uručio ministar Jakovina osobno .

 

Iako je priča, zahvaljujući empatiji lokalnih čelnika i  krenula iz strogo lokalnih okvira, stigla je do onih koji su, na sreću u mogućnosti na vrijeme odgovoriti na problem, ali i pomoći. Osim toga, Zrinka Bubić, kako je to često gotovo pravilo, istinski je primjer duha, borbenosti, ali i osobe svjesne onoga što je u životu, uistinu,  važno, osoba koja svima nama, u trenutku kada na kraju još jednog kalendara,  svodimo račun sami sa sobom, ali i onim što smo do sada učinili, može biti inspiracija.

Autor: Simonida Tarbuk

 

Komentari
Prethodni članakU to vrijeme godišta…
Sljedeći članak