Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske i ove godine su podržali kampanju „Milijarda ustaje“ protiv nasilja nad ženama i djevojčicama u organizaciji Udruge Brod, koja je održana na gradskom Korzu u Slavonskom Brodu.

Na području policijske uprave tijekom 2023. godine kazneno je prijavljeno 26 počinitelja za kaznena djela nasilja u obitelji, što je za 2 manje u odnosu na prethodnu godinu, dok je prekršajno prijavljeno 154 počinitelja (prethodne godine 151 počinitelj). Tijekom siječnja 2024. godine kazneno je prijavljeno 2, a prekršajno 13 počinitelja.

Policijska uprava brodsko-posavska poduzima niz preventivnih aktivnosti s ciljem senzibiliziranja javnosti o problematici obiteljskog nasilja, nasilja nad ženama i vršnjačkog nasilja, poticanja prijavljivanja nasilja i upoznavanja žrtava nasilja s njihovim pravima te davanja informacija o svim mogućnostima koje stoje na raspolaganju žrtvi unutar različitih institucija.

O nasilju ne smijemo šutjeti. Bitno je odvažiti se i prijaviti nasilnika. Samo na takav način će biti prekinuta agonija koja možda traje mjesecima i godinama, odnosno vratiti nekom osmjeh na lice ili možda spasiti nečiji život.

Dodatne informacije vezano uz nasilje u obitelji kao i adresar ustanova gdje žrtve nasilja mogu dobiti pomoć možete potražiti na stranicama web stranicama: Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Hrvatske u rubrici „Savjeti“.

Foto: MUP Brodsko-posavska

Komentari
Prethodni članakOdržana 91. godišnja skupština DVD-a Štivica
Sljedeći članakUz potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja OŠ Ante Starčevića provodit će projekt “Izvannastavna aktivnost – Teqball”