Međunarodno matematičko natjecanje “Klokan bez granica” održano je 17. ožujka 2016. god. po osamnaesti put u Republici Hrvatskoj, a po šesti put u Elektrotehničkoj i ekonomskoj školi Nova Gradiška.

Ove godine se natjecalo više od 6 milijuna učenika u 64 države svijeta. U Hrvatskoj je natjecanje održano u 508 osnovnih i 121 srednjoj školi s ukupno 38 634 učenika podijeljenih u sedam kategorija.

U novogradiškoj Elektrotehničkoj i ekonomskoj školi natjecalo se 33 učenika u tri kategorije. Ove godine prvi put su imali tri učenika među 10% najboljih u Hrvatskoj pa su oni primili i simbolične nagrade. U kategoriji Student (4. razr.) sudjelovalo je 8 učenika, a nagrađen je Bernard Petričević. U kategoriji Junior (2. i 3. razr.) sudjelovalo je 16 učenika, a nagrađeni su Mislav Lalić i Matej Štefanac. U kategoriji Cadet (8. i 1. razr.) sudjelovalo je 9 učenika.

 

Sljedeće natjecanje održat će se 16. ožujka 2017. god. Mogu se natjecati svi učenici bez obzira na ocjenu iz matematike. Svrha natjecanja je popularizacija matematike.
Izvor: OVDJE

Foto: Ilustracija.

Komentari
Prethodni članakOve godine obljetnica osnutka 1. bojne 121. brigade bit će obilježena u Novoj Gradiški / Foto
Sljedeći članakBudućnost novinarstva je u Osnovnoj školi Ljudevita Gaja / Foto