Aurora Cantat Vokalna skupina „Aurora“ iz Nove Gradiške na čelu s voditeljicom Veronikom Terzić, na 3. Međunarodnom zborskom natjecanju održanom 18. svibnja 2019. u Karlovcu u Gradskom kazalištu Zorin dom, osvojila je srebro u C kategoriji (popularna glazba) sa ukupno 15,75 bodova.

Na natjecanju je svoje pjevačko umijeće i interpretacijske vještine pokazalo čak 32 zbora i vokalne skupine iz Hrvatske, Slovenije, Malezije i Koreje koje su se natjecali u 4 kategorije; A-klasična glazba, B- folklorna glazba, C- popularna glazba i D- mješovita glazba.

Zadovoljna prvim natjecanjem vokalne skupine oduševljena je voditeljica “Aurore”, Veronika Terzić

-“Ovo nam je prvo natjecanje i izuzetno smo ponosni na ovaj veliki uspjeh i za nas, ali i za Grad jer smo ga dostojanstveno promovirali. Velika nam je čast bila nastupati na ovom Međunarodnom natjecanju uz toliki broj zborova iz Hrvatske, ali i svijeta. Za ovaj nastup odabrale smo nama tri vrlo drage pjesme iz kategorije Popularna glazba, a to su: Oprosti, Meni trebaš ti i Lollipop. Sve tri pjesme izveli smo a cappella, bez instrumentalne pratnje.” – rekla je Terzić

Kvalitetnu razinu organizacije jamčio je i ugledni žiri sačinjen od vrsnih, skladatelja, dirigenata i glazbenih pedagoga u sastavu Anjana Abraham (Indija), Tomislav Čekolj (Hrvatska), Cool-Jae Huh (Sjeverna Koreja), Marek, Klimeš (Češka), Ian Lim (Malezija), Bojan Pogrmilović (Hrvatska), Snežanja Ponoš (Hrvatska) i Branko Starc (Hrvatska). Organizator natjecanja je Hrvatska udruga zborovođa, Gradsko kazalište Zorin dom i Prvo hrvatsko pjevačko društvo Zora.

Komentari
Prethodni članakJoš jedna uspješna akcija darivanja krvi
Sljedeći članakZa Društveni dom u Vrbovi 350 tisuća kuna