Pomoći nekome, učiniti dobro djelo, spasiti nečiji život, misija je i nakana dobrovoljnih darovatelja krvi koji su se i ovaj ponedjeljak u velikom broju odazvali akciji Gradskog društva Crvenog križa Nova Gradiška.

Akcija je organizirana u prostorijama Gradskog društva Crvenog križa, a ravnatelj Franjo Pavlović naglasio je važnost darivanja krvi:

-“Znamo da je krv tekučina koju se ne može nadomjestiti nikakvim kemijskim putem, jedino osobno darivanjem krvi svakog od nas možemo nadomjestiti. Bez krvi nema liječenja, a često puta je potrebna samo jedna doza da bi se spasio ljudski život. Nekada to bude i više i po desetak doza, ali ako nema krvi zaustavlja se i liječenje težih pacijenata i operacije..”

Iz tog razloga Crveni križ provodi razna predavanja, a pogotovo po školama, kako bi educirali mlade ljude i samim tim im ukazali na važnost darivanja krvi.

Kao i do sad GDCK pipremili su napitke i sendviče za donatore, te osigurali prostor i uvjete za rad djelatnicima Transfuzijskog centra KBC Osijek s kojima već dugo surađuju.

Komentari
Prethodni članakNovogradiški tenisači poraženi u Vinkovcima
Sljedeći članakMeđunarodni uspjeh novogradiške vokalne skupine “Aurora”