U novogradiškoj Gradskoj knjižnici jučer je održana još jedna kreativna radionica za djecu. Ovoga puta u goste im je došla medicinska sestra Senka Serdar, po prirodi kreativac i osoba od umjetnosti i stvaranja, koja je s mališanima ovoga puta održala likovno literarnu radionicu pod nazivom “Boje moga djetinjstva”.

Radionicu je održala uz pomoć voditeljice Gradske knjižnice Biljane Dakić i djelatnika ove ustanove, a djeca i ovoga puta sjajno prihvatila još jedno novo druženje.

– Kako bih se predstavila?! Kao vječni kreator od malih nogu, oduvijek sam stvarala. Kao malena sam slikala, kreirala, crtala, zatvarala se u svoj svijet kreative i umjetnosti. Imam četvero djece, pa sam tu svoju ljubav prema umjetnosti samo prenijela na svoju djecu. Nama je najveći shopping centar naš Strmac, priroda, odemo tamo, “nakupimo” se plodova šume i prirode, a onda stvaramo. To je bit svega. Moja djeca to izuzetno dobro prihvaćaju, a vjerujem da će tako biti i na ovoj radionici. Otkud onda u zdravstvenim vodama? Život me je natjerao da krenem tim putem, no onaj skriveni, umjetnički duh uvijek “čuči” u meni – s osmijehom kaže Senka.

Naravno, djeca su i ovu radionicu izuzetno dobro prihvatila, a ovo veselo kreativno druženje začinili su i glazbom. Učenice Glazbenog odjela gradske Osnovne škole “Mato Lovrak” Lucija Prpić i Iva Medunić pobrinule su se za taj dio.

U svakom slučaju, još jedno sjajno druženje, a kako ističu u Gradskoj knjižnici, već sljedećeg tjedna nastavljaju dalje.

no images were found

 

Komentari
Prethodni članakPravom umjetnošću protiv neprimjerenih natpisa na Ljetnoj pozornici
Sljedeći članakFran Rakonić izborio još jedno hrvatsko finale