15. svibnja obilježava se Međunarodni dan obitelji i tada se, uglavnom, deklarativno sjetimo progovoriti o značaju obitelji, djece, doma… Budući da u užurbanoj svakodnevnici često zaboravljamo svojima najbližima pokazati koliko nam znače, čovjek bi trebao svakodnevno podsjećati sam sebe koliko je važno očuvati toplinu, zajedništvo i ljubav u obitelji.

Ja imam mnogo cvijeća, ali najljepše cvijeće su djeca, riječi su velikog Oscara Wilda koje svaki, iole, dobar roditelj itekako dobro zna i drži se toga.

Svaki roditelj vrlo dobro zna što znači odgajati dijete, koliko brige, ljubavi, pažnje i strpljenja njima treba, a zauzvrat djeca nam nude ono što imaju, iskren i jednostavan, najljepši dječji osmijeh.

Naša sugrađanka, medicinska sestra Senka Serdar majka je četvero djece.

Trenutno na porodiljskom bolovanju, majka četvero djece, Lovro ide u peti razred, Eva ima četiri i pol godine, Sunčica ima tri godine i Dunja dvije i pol godine. Uvijek nasmijana, vedra i s puno vremena za svoju djecu i bližnje:

– Nastojim i uvijek ću naći vremena, prije svega za svoju djecu, ali i druge. S nekim popričati, podijeliti brige i veselje, za takve stvari uvijek imam vremena. Neke se stvari uvijek mogu odložiti i napraviti kasnije. Najviše vremena posvećujem svojoj djeci.

Danas su, najčešće, djeca na mobitelima, laptopima, računalima. Moja su djeca, posebice ljeti, uglavnom vani, na dvorištu, u šetnji, druže se, igraju.

Nastojim djecu animirati da žive i igraju se kao što smo se mi nekada igrali. Djeci treba, prije svega, ljubavi, pažnje, maženja, paženja…

Nastojim učiti sa svojom djecom, pomagati im u svakom segmentu njihova života kako bi stasali u prave ljude.

Najvažnije stvari u dječjim životima su sigurnost, ljubav, prihvaćanje i ohrabrivanje.”

Kroz život uvijek nastojim ići s osmijehom jer ako cijelo vrijeme govoriš teško mi je, onda ti sve bude još teže. Ne želim živjeti tako i toga se pravila držim, kako u svom privatnom životu tako i na poslu, s pacijentima – s osmijehom govori Senka.

Senka Serdar medicinska je sestra u Urološkoj ambulanti u Općoj bolnici Nova Gradiška:

– Radim s dr. Alenom Urbanom, taj dio života također je nešto što volim. Od malih nogu sam točno znala što ću raditi i ta mi se ljubav i ostvarila – dodaje.

 

Komentari
Prethodni članakFilip Beketić iz Lužana najljepši momak 53. Đakovačkih vezova
Sljedeći članakMoto susreti 2019.: Utrke ubrzanja i genijalan rock koncert “Hladnog piva” / Foto