Osmi po redu međunarodni Novogodišnji stolnoteniski turnir “Staro Petrovo Selo 2013” danas 6. siječnja još jednom je potvrdio titulu predstavnika stolnog tenisa na novogradiškom području. Svi zaljubljenici u ovu brzu i kaotičnu igru imali su priliku uživati u mečevima istinskih stolnoteniskih virtuoza.

Prvi ovogodišnji turnir u Republici Hrvatskoj tradicionalno su organizirali članovi Stolnoteniskog kluba “Godinjak” iz Godinjaka. Prekrasni ambijent školsko-sportske dvorane Osnovne škole “Ivan Goran Kovačić” u Starom Petrovom Selu ugostio je rekordan broj sudionika iz gradova diljem Lijepe naše te susjednih država. Budući kako je Općina Staro Petrovo Selo pokrovitelj turnira, čast svečanog otvaranja pripala je načelniku Općine Željku Kočijaševiću koji je izrazio dobrodošlicu svim igračima, posebice gostima iz susjednih zemalja, i zaželio im sreću u igri. Uslijedio je kratki zabavni program u izvedbi folklorne skupine i tamburaškog sastava KUD-a “Tamburica”, a zatim je koordinator i voditelj natjecateljskog dana Vlado Volf, inače tajnik STK “Godinjak”, dao znak za početak turnira.

Iako je organizator priuštio besplatan ulaz, broj posjetitelja je bio manje nego solidan. Onima malobrojnima priušteni su od 10,30 sati najatraktivniji stolnoteniski ogledi, jer su se prvo igrali susreti parova. Turnir se, uz nadzor vrhovnog suca Tomislava Brnčića, nastavio u pojedinačnoj konkurenciji po propisanim propozicijama. Za svaku kategoriju (seniori i veterani) u pojedinačnoj konkurenciji uručeni su pehari za prva četiri prvoplasirana natjecatelja te medalje za prva četiri prvoplasirana para. Novost ove godine bile su nagrade za najstarijeg i najmlađeg natjecatelja.

Predsjednik Organizacijskog odbora turnira i predsjednik Stolnoteniskog kluba “Godinjak” Josip Terzić objasnio je glavnu zadaću ovoga natjecanja te istaknuo međunarodni predznak: “Nastavljamo tradiciju razvoja stolnog tenisa na području naše općine, a i šire. To ćemo nastaviti raditi i dalje, a sve u smislu njegovanja sporta. Na ovome turniru je prisutno oko 80 prijavljenih natjecatelja, kako iz Hrvatske, tako i iz raznih nama susjednih zemalja. To su Srbija, Bosna i Hercegovina i Slovenija”.

Ukupne rezultate turnira doznat ćemo u narednim danima.

Autor: Zorislav Knežević

Komentari
Prethodni članakSretna Badnja večer! (photo)
Sljedeći članakKATOLIČKI vjernici danas slave blagdan Sveta tri kralja ili Bogojavljenja