Sjajne rezultate zabilježili su maturanti ovogodišnje generacija učenika novogradiške Gimnazije. Kako ističe ravnateljica Ljiljana Ptačnik, svih 74 maturanta su s izuzetnom dobrim uspjehom položili ispite državne mature:

– Jesmo li sumnjali?! Nismo, znali smo da je sve što smo napravili išlo u smjeru da im osiguramo usvajanje svih znanja koja trebaju ponijeti iz škole. Nemojmo zaboraviti da su to djeca koja su pola svoga srednjoškolskoga obrazovanja obrazovali se dijelom „na daljinu”, a dijelom u učionicama. Ove godine imamo 15 odličnih učenika iz Hrvatskoga jezika, iz Engleskoga jezika imamo 23 odlične ocjene, iz Matematike osam odličnih ocjena. To znači da je svih 74 učenika uspjelo upisati se na željene fakultete, od tog broja 65 učenika je upisalo svoj prvi izbor. Znači, 90 posto učenika se upisalo na željeni fakultet. To je, doista, fantastičan uspjeh.

Sedam učenika upisalo se na medicinu u Zagrebu i Rijeci, šest učenika se upisalo na FER u Zagrebu, pet učenika je upisalo ekonomiju, pet FOI u Varaždinu, pet strojarstvo u Zagrebu, građevinu… Sve su to jaki fakulteti, teško ih je upisati i sve to predstavlja veliki uspjeh učenika i profesora koji su radili s njima.

Mi smo poduzeli sve da učenicima olakšamo polaganje ispita državne mature. Imali smo pripreme za maturu iz Hrvatskog i Engleskoga jezika, fakultativnu i izbornu nastavu iz Matematike. Nakon proljetnih praznika, svi naši maturanti pristupili su polaganju ispita probne državne mature. Osim obveznih predmeta, dali smo mogućnost učenicima da polažu i izborni predmet koji žele.

To nam se pokazalo jako dobrim jer su to bilo vrlo dobre povratne informacije učenicima, ali i profesorima.

Naravno, upisi u novogradišku Gimnaziju su završeni u prvom upisnom roku, žao nam je što nemamo mogućnosti upisati i četvrti razredni odjel. Da ga imamo, zasigurno bi ga popunili u prvom upisnom roku. Iz tih razloga, probat ćemo razmišljati u tom smjeru da ga ponovno vratimo – zaključuje ravnateljica Ptačnik.

 

Komentari
Prethodni članakKad se skupe novogradiški umirovljenici pjesme i plesa ne nedostaje
Sljedeći članakU ponedjeljak crtani film: Pazi se čarobnjaka