Članovi Udruge umirovljenika Nova Gradiška, nakon dužeg vremena izolacije i nedruženja zbog sveprisutne pandemije koronavirusa, konačno su se okupili na redovnoj, izvještajnoj godišnjoj skupštini na Strmcu.

Kako ističe predsjednica novogradiških umirovljenika Julijana Žirovčić, sažeto su prezentirani izvještaji i dogovoren plan i program za 2021. godinu:

– Hvala na velikom odazivu naših članova i gostima iz Gradske uprave na čelu sa zamjenikom gradonačelnika Borislavom Vidošićem koji su uveličali našu skupštinu. Progovorili smo o aktivnostima u proteklom razdoblju koje nisu bile brojne. Zbog propisanih epidemioloških mjera nismo se mogli družiti što nam je jako nedostajalo, no s popuštanjem mjera od travnja smo nastavili s aktivnostima, zborom, folklorom, sportskim aktivnostima…

Prvog travnja skupina umirovljenika ide na ljetovanje u Seget Donji i vjerujem da će se, kao i svake godine lijepo provesti. Idemo dalje, nastavljamo s aktivnostima dokle god budemo mogli. U tijeku je i realizacija našeg dvogodišnjeg projekta „NGeneracija”.

U sklopu projekta bit će, među ostalim, organizirane brojne projektne aktivnosti: priprema i organizacija svakodnevnih aktivnosti, psihološke i pravne radionice, radionice očuvanja nematerijalne kulturne baštine, sportske aktivnosti- kuglanje, pikado, fitnes 60+, sportski turniri korisnika projekta. I još nešto nas veseli, kao što nam je obećao na našoj godišnjoj skupštini zamjenik gradonačelnika Borislav Vidošić, u dogledno vrijeme trebali bi dobiti i novi prostor za druženje, zgradu sadašnje gradske vijećnice – kaže Julijana Žirovčić, predsjednica Udruge umirovljenika Nova Gradiška.

 

Komentari
Prethodni članakI ovog vikenda nastavljaju se druženja u novogradiškom Gradskom parku
Sljedeći članakMaturanti novogradiške Gimnazije odlični na državnoj maturi: 90 posto ih upisalo željene fakultete