Učenici novogradiške Gimnazije i ove su godine postigli izvanredan uspjeh na državnoj maturi. Kako ističe ravnateljica Ljiljana Ptačnik, rezultatima su više nego zadovoljni:

– Brojke govore da, doista, kao škola možemo biti jako zadovoljni. Ono što je meni uvijek žao kada se ističu najbolje škole ili gimnazije, onda se u našoj zemlji uvijek uzimaju u obzir velike sredine i gradovi. Malo se manje vodi računa o manjim sredinama, a mi se, doista, možemo podičiti odličnim rezultatima. Devet učenika iz Hrvatskoga jezika maturu je položilo s odličnim uspjehom, govorim o 56 učenika u generaciji. Naša učenica Andrijana Šupica je peta po rezultatu iz Hrvatskoga jezika od 29 tisuća maturanata. Što se tiče Engleskoga jezika, na A razini imamo 19 odličnih, B razini 5 odličnih. Učenik na B razini koji je ocijenjen odličnim ima prvi rang u Republici Hrvatskoj. Iz Matematike imamo 6 odličnih, iz Biologije 2, iz Fizike 3, Kemije 4, Psihologije 7. Želimo istaknuti i dvije naše učenice koje su polagale ispit iz Španjolskoga jezika. Iako u školi nemamo Španjolski jezik, one su ga same učile, ali koristeći se kao alatom znanjima koja smo im dali iz stranih jezika i njih dvije dijele rang prvog mjesta u Republici Hrvatskoj – kaže.

Ovakav uspjeh nije slučajan, dodaje ravnateljica Ptačnik:

– Mi sada imamo preliminarnu ljestvicu željenih fakulteta. Čekamo da učenici potvrde svoje upise i vjerujemo da će biti više od 90 posto uspješnosti upisa na željene fakultete. Mi, doista, radimo sve četiri godine. Od upisa pa sve do trenutka dok maturanti ne dobiju svoje maturalne svjedodžbe, brinemo o njihovom uspjehu. Od prvog razreda organiziramo dodatnu nastavu, u četvrtom smo razredu imali pripreme za državnu maturu iz Hrvatskoga jezika, Engleskog jezika, Matematike, a tijekom četverogodišnjeg školovanja učenici mogu birati jednu od 14 ponuđenih različitih fakultativnih nastava. Na fakultativnim nastavama učenici mogu birati primijenjenu Matematiku, Fiziku, Biologiju i Kemiju. To su oni dodatni predmeti koji uključuju one sadržaje koji se u redovnoj nastavi ne obrađuju, a potrebni su za savladavanje gradiva onim učenicima koji žele upisati zdravstvene fakultete – kaže ravnateljica Gimnazije Nova Gradiška Ljiljana Ptačnik.

Komentari
Prethodni članak“Lovrakovci” se oprostili s osnovnoškolskim danima
Sljedeći članakU Okučanima održana sjednica Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem