Svečanom priredbom za učenike, roditelje i djelatnike škole u gradskoj Osnovnoj školi „Mato Lovrak” ispratili su 7. srpnja 2022. godine još jednu generaciju osmaša. Program su pripremili sami učenici uz pomoć svojih razrednika: Branke Vuković, Kristine Abramović, Josipa Salopeka i Andrijane Petrović, učitelja glazbene kulture Dragana Starivlaha i učitelja Ivice Đikića, a vodile su ga osmašice Dalia Prstačić i Lana Poturica.

Program je otvoren akademskom himnom Gaudeamus igitur koju su uz klavirsku pratnju Marka Gabrijela Grganića otpjevali svi osmaši.

8.a razred predstavio se igrokazom „Kamo nakon osnovne škole?“ u kojem promišljaju o budućim zanimanjima i koju bi školu valjalo odabrati, a učenici 8. b razreda Magdalena i Leon izveli su igrokaz „Kako preživjeti osnovnu školu“. Stihove Ratka Zvrka „Tvoja staza“ govorio je učenik 8. c razreda Hrvoje Galetić. U glazbenom su dijelu programa nastupili: Vana Livić, Fran Wirth, Marko Gabrijel Grganić, Šimun i Alojzije Savi, Hrvoje Galetić, Andrea Gubić, Andrea Lukač i Manuela Čavlović. Učenici 8.d razreda svakom su svome učitelju posvetili nekoliko stihova otkrivši nam po čemu su za njih bili posebni.

Na kraju svečane priredbe prisutnima se obratila ravnateljica Vesna Lončar-Cindrić. Istaknula je posebnost ove generacije koja se osnažila i na svojim leđima ponijela težinu online nastave i pandemije, ali generacije koja će svojom upornošću i odvažnošću postići puno toga i jednoga dana biti stup društva. Zahvalila je roditeljima na podršci, suradnji i povjerenju, posebno onima koji su godinama bili u Vijeću roditelja i Školskom odboru i time doprinijeli radu škole.

Učenicima koji su sve godine osnovnoškolskog obrazovanja završili s odličnim uspjehom ravnateljica je dodijelila priznanja. Naši su najosmaši: Lovro Rajković i Ivan Suvala (8.a), Andrea Gubić, Benjamin Lazarić, Leon Pecarić i Lana Poturica (8.b), Hrvoje Galetić i Juraj Juranović (8.c), Dora Katarina, Ema Lasović i Dalia Prstačić (8.d).

Nakon zajedničkog dijela programa učenici su se s razrednicima uputili u učionice gdje su im uručene svjedodžbe.

U tijeku su upisi u srednje škole. Sretno svim našim učenicima na nekim novim stazama i s novim izazovima! Neka im na njihovu prvu školu ostanu samo lijepe uspomene, znanje koje su ovdje stjecali, prve ljubavi i velika prijateljstva.

Izvor: Osnovna škola „Mato Lovrak”

 

Komentari
Prethodni članakU subotu turnir Seria A CUP 2022. na Slavči
Sljedeći članakMaturanti novogradiške Gimnazije i ove godine odlični na državnoj maturi