Dana 30. kolovoza 2022. godine u ranim jutarnjim satima učenici 3.e, 3.f, 3.g i 3.k razreda Elektrotehničke i ekonomske škole Nova Gradiška krenuli su na svoje maturalno putovanje po Srednjoj Dalmaciji. Nakon ugodne i zabavne vožnje uz usputna stajanja u ranim popodnevnim satima stigli smo na naše prvo odredište, grad Zadar. Obišli smo grad u pratnji lokalnog vodiča te saznali razne zanimljivosti iz povijesti ovog prekrasnog grada. Nakon obilaska Zadra, nastavili smo putovanje do Biograda na Moru gdje smo se smjestili u naš hotel i pohitali na toliko svima potrebno osvježenje u more ili na bazene.

Sutradan, nakon doručka, odlazimo u posjet NP Krka gdje se vozimo brodom, a nakon toga odlazimo do Skradinskog buka te u šetnju poučnom stazom. Slijedi nam posjet i obilazak Krešimirova grada Šibenika gdje obilazimo katedralu sv. Jakova, arheološki muzej i ostale znamenitosti i ljepote.

Treći dan imali smo dogovoren izlet brodom Pašmanskim kanalom do ribogojilišta te otočića Vrgada gdje je predviđeno kupanje. Putem smo vidjeli i dupine. Kiša koja je počela padati malo nam je poremetila planove ali ne i pokvarila raspoloženje i atmosferu koja je bila fantastična.

Zadnji dan, nakon doručka se odjavljujemo iz hotela ali ostajemo još na kupanju do popodnevnih sati kada odlazimo u Fun park Biograd koji nam pruža spektakularno iskustvo zabave na neviđen način na svojim atrakcijama. U ranim večernjim satima krećemo prema Novoj Gradiški u koju sretno stižemo u subotu 03.09.2022. u ranim jutarnjim satima.

Na kraju jedna velika zahvala našem vodiču Vladimiru i vozaču Damiru koji su bili puni razumijevanja za sve naše zahtjeve i prohtjeve te agenciji VB Tour iz Slavonskog Broda na uspješnoj organizaciji ovog putovanja.

Nakon putovanja, obilazaka, uživanja i zabave vračamo se svi skupa u nove pobjede u našu školu sa prekrasnim trajnim uspomenama i sjećanjima te zgodama i nezgodama sa ovog maturalnog putovanja ove generacije.

Tekst i fotografije : Marko Brčić, mag.inf.

Elektrotehnička škola Nova Gradiška

 

 

Komentari
Prethodni članakTuristički rezultati u prvih osam mjeseci u Brodsko posavskoj županiji
Sljedeći članakMirela Relković: Jesenski paket mjera Vol 2.