Naš Novogradiščanin Matej Predojević Petrić tenor, rođen je 6. prosinca 1990. godine. Osnovnu školu i opću gimnaziju završio je u rodnome gradu. Srednje obrazovanje stekao je u novogradiškoj Gimnaziji, a nakon toga se odlučio pripremati za glazbenu akademiju. Pjevanje je usavršavao s eminentnim vokalnim pedagozima kao što su Snježana Bujanović Stanislav, Lidija Horvat Dunjko, Martina Gojčeta Silić, Giorgio Surian, Stojan Stojanov i dr.

2014.godine upisuje se na Muzičku akademiju u Puli – smjer solo pjevanje, u klasi primadone prof. Dunje Vejzović. Pohađao je pjevački seminar iz lieda kod doc. Gerharta Zellera s akademije u Grazu kao i masterclass na otoku Rabu kod prof. Dunje Vejzović u rujnu 2014. godine, gdje je nastupio na završnom koncertu s orkestrom pod vodstvom dirigentice Nade Matošević u HNK I.pl.Zajc u Rijeci.
U kolovozu 2015. godine nastupa na Rabu u sklopu orguljaškog festivala Heferer, a u rujnu iste godine na gala koncertu u HNK Ivana pl. Zajca uz pratnju orkestra i pod ravnanjem maestra Mladena Tarbuka.

Dobitnik je 3. nagrade na međunarodnom pjevačkom natjecanju “Lav Mirski” u Osijeku, kao i 2.nagrade na HDGPP natjecanju u Zagrebu u konkurenciji 1. i 2. godine akademije.
Na prvoj godini studija dobiva ulogu Danielija u Verdijevoj operi “Le Vepres Siciliennes” u HNK Zagreb.

Matej je trenutno na trećoj godini glazbene akademije, a već je pozvan u New York na Metropolitan summer music festival. Od velikog je to značaja na području glazbe za mlade i talentirane glazbenike. Sve vježbe, pripreme i završni koncert odvijat će se u National opera centar u New Yorku.

Sve troškove putovanja, vize, smještaja, hrane i lokalnog prijevoza Matej Predojević Petrić mora snositi sam. Zbog Matejevog neospornog talenta koji je već prepoznat u svijetu, želja mu je odazvati se pozivu spomenute renomirane operne kuće.

Kako bi svi zajedno pomogli našem sugrađaninu da osim svog imena dostojno prezentira naš Grad i domovinu, svi zainteresirani sugrađani svoju pomoć u vidu savjeta, uputa i slično mogu dati na broj telefona 091/ 6121990, dok novčane donacije mogu uplatiti na račun otvoren u Zagrebačkoj banci IBAN: HR3123600003115027742 .

Komentari
Prethodni članakŠto povezuje osobe s Down sindromom i šarene čarapice? /foto
Sljedeći članakOpćina Rešetari domaćin radnog sastanka na temu LED ulične rasvjete