Biti bez posla i još živjeti u Slavoniji, znaju kako je samo oni koji su se u toj situaciji našli. Program „Zaželi” hvale je vrijedan projekt koji je kroz protekle godine svoje realizacije omogućio toliko željeni posao brojnim ženama, a korisnicima, starijim, bolesnim i nemoćnim osobama toliko željenu pomoć i socijalnu integraciju.

Protekle dvije godine s korisnicima u programu „Zaželi” u Rešetari radile su Marijana Marinović i Ilijana Jemrić:

– Zahvaljujem Europskoj uniji, načelniku Općine Rešetari Zlatku Aga i našoj općini što su nam omogućili da dobijemo posao na dvije godine i riješimo si kroz taj period egzistenciju. Meni je posao puno značio i voljela bih da se to i nastavi. Ono što je itekako bitno stručno smo se i osposobile. Konkretno, ja sam stekla kvalifikaciju za njegovateljicu i nadam se da ću uspjeti pronaći posao. Imamo dosta životnog iskustva i ovo što smo prošle za nas je bio samo dodatni motiv za rad i obrazovanje. Konkretno, skrbila sam o deset korisnika, svi su mi bili dobri, izvrsno smo surađivali i voljela bih kada bih ponovno mogla dobiti posao. U privatnom sektoru sam radila 19 godina, godinu dana sam bila bez posla, i ovaj rad i iskustvo su me dodatno oplemenili i dali poticaj i nadu da rješenja uvijek ima – kaže Marijana Marinović.

Ilijana Jemrić također je bila zaposlena u programu „Zaželi”, a dodatnom je edukacijom stekla kvalifikaciju kuharice. Evo njenih iskustava:

– Radili smo s oko 250 korisnika, koji su, na početku bili dosta nepovjerljivi. No, kako je vrijeme odmicalo, sve se to promijenilo. Postali smo prijatelji i nastojali im maksimalno pomoći. Od odlaska u trgovinu, liječniku, pomoći u kući…Ovo je hvale vrijedan projekt jer je svima bio od koristi. Ljudi su sami, često puta dovoljna im je samo topla riječ. Mi smo, na neki način, postali obitelj. I sad, kada je projekt završio, većina nas i dalje navrati do tih ljudi, popriča s njima. Svakodnevni kontakt njima puno znači. Dosta njih se teško kreću, pa i kada im kažemo tko se u selu rodio, a tko umro – s osmijehom kaže Ilijana.

Komentari
Prethodni članakTijekom koronakrize: Mladenci češće pred matičarom, nego svećenikom i u BPŽ
Sljedeći članakRaste broj oboljelih u Brodsko posavskoj županiji: 41 novi slučaj zaraze koronavirusom