Energetska obnova Dječjeg vrtića „Maslačak” i Pučkog otvorenog učilišta Matija Antun Relković teme su tiskovne konferencije održane danas u Uredu gradonačelnika Vinka Grgića.

Kako je istaknula Kristina Janeček iz tvrtke „Sintagma”, projekt energetske obnove Dječjeg vrtića „Maslačak” ukupne je vrijednosti oko dva i pol milijuna kuna:

– Od toga je bespovratnih sredstava nešto više od milijun kuna. Financira se iz Europskog fonda za regionalni razvoj, provodi se u skladu s Operativnim programom konkurentnosti i kohezije za razdoblje od 2014. do 2020. godine. Provedba projekta pridonosi ostvarenju cilja EU direktive o energetskoj učinkovitosti, a i sam projekt ima za cilj energetsku učinkovitost objekta i uštedu toplinske energije u udjelu od 56 % na bazi godine.

Ugovor za projekt potpisan je u studenom prošle godine, u tijeku su završne aktivnosti:

– Projekt je obuhvatio obnovu ovojnice zgrade, izmjenu stolarije i izolaciju krovišta. Slijedi još izrada energetskog certifikata i pregled zgrade – dodaje Janeček.

U novouređeni vrtić „Maslačak” uskoro će ući i njegovi polaznici i to je najbitnije, istaknuo je gradonačelnik Vinko Grgić:

– Ovaj bi projekt već bio riješen da nismo kandidirali projekt unutarnjeg uređenja zgrade vrtića. Taj je projekt kandidiran prema Ministarstvu demografije za koji smo dobili 880.000,00 kuna. Ne samo da ćemo riješiti novo pročelje i izolaciju zgrade već ćemo dobiti i novouređeni interijer. Vrtić će nakon tridesetak, četrdesetak godina ponovno imati izgled i uvjete prema pedagoškim standardima. Time bi priča o obnovi vrtića bila završena. U sljedećoj godini planiramo opremiti kuhinju te urediti dvorište vrtića. Naime, ugradit ćemo jednu veliku spravu s gumenom podlogom za rekreaciju naše djece.

Slijedi energetska obnova Pučkog otvorenog učilišta Matija Antun Relković

Drugi je projekt energetske obnove Pučkog otvorenog učilišta Matija Antun Relković. Kako ističe Kristina Janeček, projekt je u samom začetku:

– Ugovor je s Ministarstvom graditeljstva i prostornog uređenja i Fondom za zaštitu okoliša potpisan prošli mjesec. Nositelj je projekta Grad Nova Gradiška, vrijednost je nešto više od tri milijuna i sto tisuća kuna, a udio bespovratnih sredstava iznosi milijun i pol kuna. Ovaj projekt obuhvaća energetsku obnovu ovojnice zgrade, zamjenu stolarije i izolaciju.

 

no images were found

Komentari
Prethodni članakSve što mladenci mogu poželjeti donosi treći Sajam vjenčanja
Sljedeći članakKontrola plodnosti tla 78 kuna po uzorku