U organizaciji Učeničke zadruge “Iskrice” Osnovne škole Mato Lovrak, danas, 20. travnja, na Trgu kralja Tomislava održana je javna manifestacija obilježavanja Dana planeta Zemlje pod nazivom “To be green”. Učenici i učitelji škole predstavljali su razne edukativne i zabavne sadržaje, a građani su mogli i kupiti ukrasne i uporabne predmete koje su izradili sami učenici.

Građani su mogli vidjeti i dramsko-scenski prikaz “Pismo iz Zelengrada”, oslikavanje lica i noktiju “Make over tattoo”, degustirati i konzumirati vodu s izvora OŠ “Mato Lovrak” sa Strmca te niz zanimljivih radionica: mokro filcanje sirove vune, recikliranje plastičnih vrećica, sijanje i sađenje cvijeća i začinskog bilja.

 

Učiteljica i članica Učeničke zadruge Đurđa Trupinić istaknula je kako je ideja i inicijativa potekla od samog trenutka osnutka zadruge, koja se i bavi takvim i sličnim aktivnostima, te je ova manifestacija samo prikaz onog što u školi svakodnevno rade.

 

Na smotrama učeničkih zadruga koje se redovito održavaju u jednoj od škola domaćina, nažalost, nisu prepoznali i rad zadruge “Iskrice”, žali se učiteljica Trupinić.

Autor: Zorislav Knežević

Komentari
Prethodni članakDomagoj Margetić 40. dan prekinuo štrajk glađu
Sljedeći članakNovogradiška šetnja subotom – 20.04.2013. (photo)