Glazbena škola u Varaždinu ove godine organizirala je 4. međunarodno natjecanje puhača – Varaždin Woodwind & Brass. Gotovo 600 mladih puhača iz osam zemalja svijeta.

Mladi su se puhači predstavljali članovima žirija koji sačinjavaju vrhunski glazbeni pedagozi – mnogobrojni žiri sastavljen od vrhunskih glazbenika iz Ujedinjenog Kraljevstva, Francuske, Mađarske, Luksemburga, Austrije, Slovenije, Hrvatske, Srbije, Ukrajine i Španjolske.

Varaždin Woodwind & Brass je natjecanje namijenjeno učenicima i studentima kategorije od A do F, dok je Varaždin Woodwind & Brass Grand Prix natjecanje koje je namijenjeno umjetnicima od 15 do 35 godina starosti. Natjecanje se provodi u disciplinama: tuba, trombon, klarinet, saksofon, oboa, fagot, truba, rog, eufonij i flauta.

– Iznimno velik broj kandidata samo je dodatna potvrda prestiža ovog natjecanja koje mladim i talentiranim puhačima može poslužiti kao „odskočna daska“ u daljnjoj karijeri. U Glazbenoj školi u Varaždinu dani budu ispunjeni zvukovima puhačkih instrumenata. – ističu iz Glazbene škole.

Na natjecanju su nastupili i učenici Glazbenog odjela Osnovne škole ”Mato Lovrak”, te ostvarili iznimne rezultate.

Borna Franić, učenik 6. razreda trube i Lucija Prpić, učenica 3. razreda flaute.

U jakoj konkurenciji, Borna Franić osvojio je 1. nagradu s osvojenih 96,00 bodova. Čestitke Borni i njegovom mentoru Matiji Šeremetu.

Lucija Prpić osvojila je visoku 2. nagradu s 94.33 boda u konkurenciji od čak 41 kandidata. Na nastupu ju je na klaviru pratila nastavnica Silvija Muić Crljenković, a za natjecanje pripremila mentorica Ivana Kljajić.

Čestitke našim ”Lovrakovcima”! 

 

Komentari
Prethodni članak“Mladost iz Brđana” osvajač juniorskog kupa Nogometnog središta Nova Gradiška
Sljedeći članakObjavljene službene brojke, evo koliko se Hrvata lani odselilo u Njemačku