Tko je jamio, jamio je, a tko je poginuo, poginuo je!

Hrvatski general i bivši saborski zastupnik Ljubo Ćesić Rojs već je davno izjavio: „Tko je jamio, jamio je“. Nakon toga pojedini političari su počeli govoriti da kriminal u privatizaciji i ratno profiterstvo ne zastarijevaju. Rojs im je na to odgovorio da od toga nikada ne će biti ništa! I bio je u pravu, kao i u mnogim drugim stvarima. Sada je Ustavni sud u „slučaju Sanader“ rekao da je zastara u ovom predmetu (ratnog profiterstva) nastupila 2010. godine, što drugim riječima znači da lopovi, kriminalci, izdajice, dezerteri i slični, tj. oni koji su opljačkali hrvatsku državu dok su drugi tijekom hrvatskog obrambenog Domovinskoga rata ginuli i krvarili – mogu mirno spavati. Nitko im ne će dirati njihove vile, skupe jahte, automobile, zrakoplove, trgovačke i ine centre, dragulje, devize po svim bankama svijeta, jednom riječju – ništa. Mafija je pobijedila!

Zaštićena vrsta

Dakle, to se može i ovako opisati: Tko je jamio, jamio je, a tko je poginuo za slobodnu, samostalnu, neovisnu i demokratsku hrvatsku državu – poginuo je. Njima zlato i srebro, a onima koji su dali ili bili spremni dati sve što su imali za Hrvatsku uglavnom život nedostojan čovjeka (ili metak). Sada tim ratnim i inim profiterima (da ti pamet stane) i hrvatski branitelji služe kao obična radna snaga, ako ih uopće i žele zaposliti. Nitko od tih ratnih profitera, kojih ima u svakom kraju Hrvatske, još nije javno rekao odakle mu prvi milijun eura. Osim toga, neprestano se proganja i sudi ljudima koji su stvarali hrvatsku državu, dok vrlo rijetko smo dosad imali prigode vidjeti na sudu ili na robiji nekoga tko je opljačkao Hrvatsku čak više i od srpskih i inih četnika. Ratni profiteri, dezerteri i izdajice jedino su u Hrvatskoj zaštićena vrsta. Gdje su sada oni koji su golorukim Junacima Domovinskog rata kad su odlazili u rat govorili: Vaša će imena biti zapisana zlatnim slovima?

Neotkriveni lažni branitelji

Ministar branitelja bez branitelja Predrag Matić prvo se javno pohvalio da je Registar hrvatskih branitelja (u kojem ima pola milijuna ljudi) nešto najljepše što su oni zaslužili, da bi potom izjavio da u njemu ima najmanje 150 tisuća lažnih (?) branitelja ( a ni jednog dosad nije javno otkrio, baš kao ni ratnog profitera!).
Većina tih „neobrazovanih ljudi“ koji su srcem sudjelovali u oslobođenju i stvaranju Hrvatske danas od svega ima tek nekoliko stvari. Prvo, na što su osobito ponosni, imaju Hrvatsku! Drugi imaju kontejnere za smeće ako je baš netko od njih toliko gladan, a nema kune ni za kruh, zatim imaju šefove i vlasnike tvrtki koje su podigli u vrijeme rata, a koje služe (da se malo našalimo) da im se i dive oni na čijoj su ih krvi sagradili, itd. i tako redom. Na kraju II. svjetskog rata ratni zločinac Josip Broz Tito svakom je ratnom profiteru, izdajici i dezerteru, bez suda i suđenja, stavio ploču oko vrata na kojoj je pisalo o kakvom se kriminalcu radi i jednostavno im uzeo sve što su ukrali, a potom se ni za jednog od njih više nije čulo. Tako je radio Broz. A kod nas, nakon Domovinskoga rata, čak i većina ratnih profitera dobila je i najviše vojne pričuvne i ine činove, za zasluge što su nas – pljačkali. Naravno, pored svih drugih privilegija.
Tko je jamio, jamio je, tko je poginuo, poginuo je, pa ostavimo sve što je bilo i idemo u budućnost, a ako nikako drugačije, a ono s uzvikom: Živjela Hrvatska, s Hrvatskom na čelu!

Napisao: Mladen Pavković

Komentari
Prethodni članakDanas proslavljamo Dan grada
Sljedeći članakKod dvadesetogodišnjakinje iz Nove Gradiške pronađen pištolj