U organizaciji Turističke zajednice grada Nova Gradiška i novogradiškog ogranka Matice hrvatske večeras će i Novogradiščani i svi ljubitelji stiha i lijepe riječi imati prigodu uživati u novoj zbirci pjesama i stihovima našeg sugrađanina Zrinka Kapetanića.

Po vokaciji policajac, načelnik Policijske postaje Okučani, u duši pjesnik, romantik i vječiti zaljubljenik u stih i lijepu riječ, Zrinko već godinama živi u pjesmama, piše, recitira… Po prirodi skroman, samozatajan, svoje najintimnije kutke duše s čitateljima je odlučio podijeliti u zbirci pjesama pod nazivom „U šutnji pjevam“.

Promocija je večeras u 18,00 sati u novogradiškom Hotelu „Kralj Tomislav“, a uz autora, nastupit će pjesnik Enes Kišević, glumac Zvonko Novosel te glazbenik Tomislav Užarević. O zbirci i autoru progovorit će i predsjednica novogradiškog ogranka Matice hrvatske Vjekoslava Bagarić.

Zrinko Kapetanić nedavno je imao promociju svoje zbirke u Zagrebu, u jednoj od najstarijih kulturnih ustanova u Hrvatskoj, Matici hrvatskoj.

Pjesnička zbirka ‘U šutnji pjevam’ u sebi krije četrdesetak prekrasnih pjesama koje odišu dubokim Zrinkovim promišljanjima o ovozemaljskom svijetu, o turobnim danima koji su iza, ali i ispred nas, o suvremenosti i ljubavi. Ova zbirka nije Zrinkov prvi dodir sa poezijom, on je prije 35 godina izdao jednu pjesničku zbirku pod nazivom ‘Dječak u zabludi’. Dugi je životni vijek 35 godina, ali i dokaz da su pjesnici satkani od strpljivosti, da su spremni sanjati, napisati brojne stihove, a opet, da ti isti stihovi godinama ne postanu dostojni pjesnikove zbirke. Zrinko svojom pisanom riječi i interpretacijom svojih pjesama, a pogotovo kada ih interpretira u odori hrvatskog policajca snažno slušatelje usmjerava na promišljanja o vlastitom životu i poeziji. Govoreći svoje pjesme, ogrnut amblemima hrvatskog policajca i načelnika policijske postaje ispisuje bezbroj slika i misli.

Ako želite doznati kako sve to zvuči, i na trenutak „zaroniti“ u neki drugi, puno ljepši svijet, svakako večeras dođite na promociju i podržite našeg Zrinka.

Komentari