Zadnja subota u desetom mjesecu, već tradicionalno, rezervirana je za čuvenu i nadaleko poznatu gastro zabavnu manifestaciju „Cernički krmokolj”. Ni ove godine Cerničani ne odustaju od tradicije, stoga su krenule pripreme za organizaciju manifestacije koja svake godine okupi sve ljubitelje dobre kapljice, slavonskog zalogaja i nadasve, dobre zabave.

Tradicionalna manifestacija “Cernički krmokolj” održat će se ove subote, 27. listopada u cerničkom Društvenom domu 34. godinu zaredom. Organizatori, članovi Hrvatskog pjevačkog društva “Tomislav” iz Cernika i ove godine pripremaju bogatu slavonsku večeru uz nezaobilazne cerničke ćuptete, a za dobru zabavu pobrinut će se Tamburaški sastav “Rubato”.

Poznato je da s “Cerničkim krmokoljem” i službeno kreće sezona kolinja u našem kraju, a pripreme kreću već ovog četvrtka. Već tradicionalno kreće se, kako kažu Cerničani, s “tehničkim poslovima”, kolinjem, pripremom kobasica, čvaraka i svih ostalih specijaliteta koji će se i ove godine naći na bogatom stolu.

– Drago nam je da se tradicija nastavlja. “Tomislav” ide dalje, broj nam članova raste i sretni smo zbog toga. Vjerujem da ćemo se dobro zabaviti ove subote i da će sve ići baš onako kako i treba. Ulaznice su u prodaji, pozvani su svi, s radošću ih očekujemo – kaže Đuro Vuk, predsjednik Hrvatskog pjevačkog društva “Tomislav”.

Komentari
Prethodni članakEvo na kojem je mjestu Hrvatska po plaćama u EU
Sljedeći članakEvo na što od sada trebate paziti u vožnji