U ovim vremenima nemira i svakodnevnog stresa, rješenje bi možda trebalo potražiti odlaskom u kazalište. Sat i nešto vremena odmaka od stvarnosti sinoć su ponudili glumci Kazališta “Lectirum” Zijad Gračić i Matija Prskalo, protagonisti kazališne predstave “Ljubav na prvi pogled”.

Komedija je to čuvenog komediografa Fadila Hadžića koja nam govori o ljubavnim zapletima i peripetijama gospođe Marija Trkulja Gazivoda koju je sjajno odigrala izvrsna Matija Prskalo. U očajničkoj nadi da će pronaći novoga, trećega supruga, gospođa Marija “ženika” traži putem oglasa. Naravno, oglasi i ženidbene ponude stižu, no gospođi Mariji za oko je “zapeo” zgodni trgovac s podebljim “policijskim dosjeom” i trgovačkim stažom Kosta Bandula kojega je odigrao ništa manje izvrsni Zijad Gračić.

Višestruko dotjeran, pun finih manira, u “ženidbenom udvaranju i rječitosti”, nenamjerno je otkrio i neke svoje, ne baš tako dobre osobine, koje su nam protagonisti predstave prezentirali u nizu komičnih situacija, obrata i sjajno nijansiranih karaktera.

Uredno, fino, pitko, onako kako to samo Fadil Hadžić zna, glumci su nas, od ekspozicije, zapleta, kulminacije, peripetije do samog raspleta, u sat i nešto vremena predstave zabavili, nasmijali i nakratko “odmaknuli” od stvarnosti.

Stoga, za sve viđeno i doživljeno i glumcima i organizatorima – čista petica!

A novogradiške poklonike kazališta sljedeći mjesec očekuje novo kazališno ostvarenje, najdugovječnija predstava s istom glumačkom postavom čuvene “Stilske vježbe” s Perom Kvrgićem i Lelom Margitić.

Autor: Sanja Bukvić

Komentari
Prethodni članakIzborne skupštine Hrvatskog srca
Sljedeći članak“Pogled” Sanje Grgić Ćurić