Organizacija žene HSS-a provodi redovne izborne skupštine, tijekom tjedna održane su skupštine u općinama Gundinci, Oprisavci, Garčin, Nova Kapela i gradskoj organizaciji Slavonski Brod, za predsjednice su izabrane Ljiljana Kadić, Katarina Mešin, Ana Lović i Branka Mihić.

Hrvatska seljačka stranka na taj način operativno pokazuje kako je prisutnost žena u politici važna jer žene imaju svoje područje interesa i djelovanja koje se razlikuje od politike koja je prisutna. Ženama su važne iste one vrijednosti koje je promovirala Marija Radić, osnivačica Hrvatskog srca i žena koja je prije svih ukazivala na važnost ženskog pitanja u politici i najviše doprinijela ravnopravnosti žena u dobivanju prava glasa. HSS je uvijek imao napredne stavove i ideje koje prepoznaju žene i danas svojim aktivnim sudjelovanjem kroz organizacije izložbi, predavanja, edukaciju, humanitarni rad i očuvanje tradicije to su temeljni programski ciljevi.

Na izbornim skupštinama gosti su bili Klara Šćuka, predsjednica ŽO Hrvatsko srce i predsjednik ŽO HSS-a Davor Vlaović koji je podržao sve predložene programe i pozvao žene da daju svoj glas na predstojećim izborima za EU parlament Marijani Petir koja će kao EU parlamentarka najbolje zastupati interese ljudi ruralnih prostora kojima pripadamo.

Autor: Klara Šćuka

Komentari
Prethodni članakReferendumom protiv prodaje auto cesta
Sljedeći članak“Ljubav na prvi pogled” nasmijala Novogradiščane