Prvi dan Nove Godine čelnim je ljudima grada i županije počeo na najljepši mogući način, posjetom i darivanjem najmlađih sugrađana.

Gradonačelnik Željko Bigović u pratnji župana Danijela Marušića i zamjenika Davora Vlaovića jutros je  ( 1.siječnja 2014. ), tradicionalno posjetio novogradiško rodilište i darivao prvorođene bebe u Novoj godini. Goste su na svom terenu dočekali dr.Boris Lovrić, voditelj Odjela za ginekologiju i porodiljstvo, dr.Dubravka Klobučar, pedijatrica, kao i brojne medicinske sestre bez kojih odjel ne bi funkcionirao.  Unatoč gospodarskim teškoćama, pronatalitetna politika grada, čini se, donosi rezultat, jer 2013. godinu smo zaključili s većim brojem novorođenih beba od 2012, njih ukupno 430. Prva novogodišnja beba, rođena jutros u 3 sata i 15 minuta je sin Maje Mikolčević iz Brđana,koji je na poklon od gradonačelnika Bigovića jutros primio tisuću kuna. Obzirom na činjenicu kako u slavonskobrodskom rodilištu u novogodišnjoj noći nije rođena niti jedna beba, čelni ljudi grada i županije jutros su darivali i 5 rotkinja čije su bebe na svijet došle tijekom posljednjeg dana stare godine. Iako novogradiška bolnica kao pravni samostalni subjekt od danas, na žalost više ne postoji, i jutros je potvrđen njen vitalni značaj za pacijente našega grada, ali i šire, jer u ovim trenucima svoje bebe očekuju i dvije buduće majke iz Novske.

I na kraju, važne statistike grada radi:  posljednjeg dana stare, 2013. i prvog dana Nove 2014.godine, majke su postale: Maja Mikolčević iz Brđana, Komljenović Ivanka iz Adžamovaca, Cubi Đulijeta iz Novske, Jularić Jasna iz Okučana, Simić Katarina iz Davora i Skretić Višnja iz Nove Kapele, a naša je sredina bogatija za 5 dječaka i jednu djevojčicu.

Komentari
Prethodni članakNema mijenjanja odluke, od. 01. siječnja slijedi pripajanje bolnica
Sljedeći članakNovogodišnje zakonske promjene