HRVATSKOJ TREBAJU EKSPERTI I TEHNOKRATI, A NE POLITIČARI KOJI NE ZNAJU ŠTO RADE – poručili stručnjaci udruženi u Koaliciju stranaka, predvođeni Ljubom Jurčićem.

HRVATSKOJ TREBAJU EKSPERTI I TEHNOKRATI, A NE POLITIČARI KOJI NE ZNAJU ŠTO RADE-poručili stručnjaci udruženi u Koaliciju stranaka, predvođeni Ljubom Jurčićem

 

Iako birači, niti nakon 20 godina učenja demokracije, nisu dovoljno zreli za izbor eksperata i tehnokrata, umjesto priučenih političara, krajnje je vrijeme da riječ u svoje ruke uzme struka, poručili su danas potencijalnim biračima, predstavnici Koalicije Hrvatske ekonomske inicijative -Bloka umirovljenici Zajedno, Primorsko.-goranskog saveza, Hrvatske radničke stranke, liste profesora doktora Ljube Jurčića. Prema riječima nositelja liste za 5. izbornu jedinicu, mr.sc Zvonka Nogolice, građanima Hrvatske potrebne su promjene, a ne smjene vladajućih garnitura. Jer, posao koji Hrvatska politika treba obaviti u idućem mandatnom razdoblju nije ideološki, nego praktično rješavanje problema i ostvarivanje hrvatskih ciljeva.Vodeći računa o svim slojevima društva i društvenim skupinama, članovi liste broj pet, liste odlikaša, kako ih nazivaju pojedini mediji, biračima su poručili kako znaju kako do radnih mjesta, najveće socijalne sigurnosti i mirovina, do samopoštovanja i samopouzdanja, besplatnog školstva i zdravstva, uključivanja mladih u politiku, do zaštite obitelji, te zaštite hrvatskih interesa u Europskoj uniji. Hrvatska ekonomska inicijativa kvalitetan je program temeljen na znanju, stručnosti i dugoročnim projekcijama, a upravo je to, a ne kratkoročna financijska korist od bavljenja politikom, ono što hrvatskim građanima treba, poručili su tijekom druženja s građanima nositelj liste, prof. dr. Ljubo Jurčić, prvi na listi, mr. sc, Zvonko Nogolica,  prof. dr. sc. Ivica Balen, Ivan Jakobović i Kata Pazman Petrić.

Autor: Simonida Tarbuk/photo: novilist.hr

Komentari
Prethodni članakKulturne večeri češke besede Nova Gradiška
Sljedeći članakSprečavanje širenja trihineloze