Liga protiv raka dr. Zorislav Slović Nova Gradiška na čelu s više nego agilnom predsjednicom Terezom Grgić organizirala je još jednu akciju pod nazivom “Dani otvorenih vrata za bolesti dojke”. Zahvaljujući razumijevanju čelništva Opće bolnice Nova Gradiška, ravnatelja dr. Josipa Kolodzieja i dobroj volji i suradnji liječnika dr. Zdravka Atlagovića, spec. radiologije i dr. Kristijana Matkovića, spec. opće plastične kirurgije iz Opće županijske bolnice Požega koji povremeno radi i u novogradiškoj bolnici, još jedna skupina žena je preventivno pregledana:

– Akciju provodimo od 2017. godine, a organizirali smo je u mjesecu u kojem se potiče na razmišljanje i aktivniju brigu o vlastitom zdravlju u svezi samopregleda i preventivnih mamografskih pregleda. Organizirali smo tim povodom “Dane narcisa” koji su bili izuzetno dobro posjećeni, a nakon toga smo organizirali još jednu akciju u okviru našeg projekta “Dani otvorenih vrata za bolesti dojke”, projekta koji traje cijele godine. Već drugi puta ove godine omogućujemo ženama da se preventivno pregledaju.

Žene su imale mogućnost ultrazvučnog i kliničkog pregleda palpacijom dojke koji su provodili dr. Zdravko Atlagović, spec. radiologije i dr. Kristijan Matković, spec. opće plastične kirurgije. Ove godine smo pregledali 26 žena, a godišnje u okviru projekta pregledamo oko 140 žena. Dosada smo u okviru ovog projekta pregledali 540 žena, imamo 20 operiranih žena, a žene koje su imale određene promjene na dojci, redovito se pozivaju na sistematske preglede. S akcijom nastavljamo i dalje, najvjerojatnije krajem četvrtog mjeseca. Sve to odrađujemo zahvaljujući velikom razumijevanju naših liječnika, stoga im od srca zahvaljujemo na svemu što čine – kaže Tereza Grgić.

Plan je otvoriti onkološku ambulantu u novogradiškoj bolnici

– Cilj nam je otvoriti i onkološku ambulantu u novogradiškoj bolnici. U dogovoru s Upravom Opće bolnice Nova Gradiška nastojat ćemo realizirati i ovaj cilj. Činjenica je da veliki broj pacijenata s našeg područja ide na onkološko liječenje u Požegu ili Osijek, stoga ćemo nastojati da se ovakva ambulanta otvori i u našoj bolnici, educiraju kadrovi kako bi imali mogućnost davanja kemoterapije. S tim ciljem do kraja godine organizirat ćemo nekoliko humanitarnih događanja kako bi se prikupila sredstva i za ovu namjenu. Vjerujemo da će ovaj projekt biti od velike koristi našim pacijentima jer je puno lakše i bliže doći u našu bolnicu nego putovati u Požegu. Imamo veliki respekt prema požeškoj bolnici, no činjenica je da oni imaju veliki priljev pacijenata, a ovime bi svima bilo puno lakše – kaže Grgić.

 

Komentari
Prethodni članakProvjerili smo kakve su cijene ove godine: uskrsna košarica skuplja nego ikad
Sljedeći članakObavijest o sustavnoj deratizaciji u Općini Staro Petrovo Selo