Novogradiška udruga mladih UMPASK, pod potkroviteljstvom Grada Nova Gradiška i Turističke zajednice Grada ovog je četvrtka organizirala koncert na Ljetnoj pozornici. Rock sastav iz Rijeke, Let 3, dvosatnom je svirkom oduševio publiku, ali i pratećom neizostavnom kostimografijom. Prvi koncert ovog benda u našem Gradu, nažalost je otkazan zbog kiše, ali je ekipa pristala “odraditi” dogovoreno, pa su ljubitelji dobrog rocka jučer ipak došli na svoje. Sastav koji nikad ne povlađuje, plijeni pozornost unikatnom umjetničkom pojavom, specifičnim glazbenim izričajem i brutalnom iskrenošću komentira socijalni i politički okoliš i ovog je puta odsvirao svoje za deset. Sjajan uvod sinoćnjeg koncerta odsvirali su Barbara Dautović i novogradiški rock bend The Rockeri.

Desetogodišnje iskustvo organizatora koncerta, udruge UMPASK, i sinoć se pokazalo kao važan čimbenik za dobro domaćinstvo. Iza sebe imaju organizacije čak 27 koncerata, a ovih dana na popis upisuju još tri.

Na društvenoj mreži Facebook, predstavili su se slijedećim sadržajem:
“Prije nekoliko godina par mladića je skužilo da ne želi svoju mladost i izlaske provesti u hrpi bezličnog sadržaja koji se nudio u gradu Nova Gradiška, bez gotovo ikakve alternativne scene ili sličnog kulturnog sadržaja. Shvatili smo da bi osnivanjem udruge mogli dobiti svoj prostor i neke olakšice prilikom organiziranja koncerata i drugih evenata, te godine 2006. osnivamo neprofitnu udrugu mladih U.M.P.A.S.K. Udruga na žalost još uvijek nema svoj prostor da bi iskoristila svoj puni potecijal i ostvarila sve projekte. Krajem 2007. godine počinje aktivnije s radom te organizira do sad oko 27 uspješnih koncerata alternativne glazbe, slušaonice, koncerte i akcije humanitarnog karaktera te izložbu fotografija na različitim lokacijama grada NG (bez i jednog incidenta). Unatoč manjem budžetu udruga je dovela nekoliko većih imena sa hrvatske i susjedne alternativne scene poput Gužve u 16-ercu(2), Kud Idijota, Motusa, Six Packa, Brkova, Debelog Precjednika…te ima u planu taj broj povećati i proširiti na susjedne zemlje. Uvijek spremni na suradnju i pomoć dokle god to ne odstupa od nekih naših načela.”

Za večeras su Umapskovci organizirali već mega popularni IN YOUR FACE. Očekuju nas nastupi punkera iz Pule Fakofbolan, osječkog benda Gužva u 16-ercu, susjeda požežana Hellback i novogradiškog benda Ništa od toga. I to nije sve. Subota je rezervirana za Fresh air party na kojem će poznati DJ-i publiku zabavljati elektronskom glazbom.

no images were found

Komentari
Prethodni članakRadovi na novogradiškoj Gimnaziji
Sljedeći članakNovokapelčani proslavljaju Dan općine, danas tradicionalni robni i stočni sajam i svečana sjednica Općinskog vijeća