Ribolovac Leon Funes iz Nove Gradiške nastavio je obiteljsku tradiciju. Otac i djed strastveni su ribolovci, a ljubav prema ovom sportu prenijeli su na nasljednike. Leon je već nekoliko puta nastupao na državnim i svjetskim natjecanjima. 

Trenutno je u športsko ribolovnoj udruzi „Klen” Nova Gradiška. 

-” Nedostaje nam mladih, nekada je bilo baš puno djece, sada je manje zainteresiranih. Roditelji trebaju biti podrška, iako ribolov nije popularan sport, trebali bi ohrabriti djecu za takav opuštajuću aktivnost, sigurno bi više vremena proveli u prirodi, na svježem zraku.” – rekao je Leon, strastveni ribič.

Početkom kolovoza Leon i njegovi kolege nastupali su u Španjolskoj na Svjetskom prvenstvu. -” Imali smo dobru taktiku ali ne i sreću, dopala nas je lošija pozicija na jezeru, ali na kraju smo osvojili četvrto mjesto. Nastupili su Dino Hrenar, Mario Pejaković, Alan Perko, Leon Međimurec i dva kapetana Miroslav Molnar i Željko Vrankić.” – dodao je Leon.

-” Pretežno su lovili babuške i krupnu ribu, mi smo se odlučili za patuljaste somiće i sitnije ribe, na kraju je to presudilo, ipak 4. mjesto na svjetu je odličan rezultat. Financiraju nas Savez sportova Brodsko posavske županije, naši klubovi, jer skupa je oprema kao i putovanja na natjecanja.”  

-” Od ukupno 14 reprezentacija, Francuzi su odlični u svim sportovima pa su tako i prvaci u ribolovu. Nema velike dobiti osim uživanja i druženja. Vrhunski štapovi koštaju od pet pa do trideset tisuća.” – zaključio je Leon i pozvao djecu i mlade da se priključe udruzi “Klen”. 

 

Komentari
Prethodni članakNaša pozitiva: dr. Tajana Milanović Robina, žena anesteziolog, odnedavno i subspecijalistica intenzivne medine
Sljedeći članakUčimo li prave vrijednosti djecu: ismijali ga zbog toga što želi biti kad odraste