Lag “Zapadna Slavonija” odabran je među organizacije kojima će se sufinancirati provedba projekta u okviru programa dodjele financijskih podrški “LokoVez”. Sredstva se prikupljaju u svrhu uređenja zelene površine u dvorištu Dječjeg vrtića “Nova Gradiška”, objekta “Radost”. Na temelju prikupljenih sredstava LAG-u će se dodijeliti ostatak sredstava kojima će se sufinancirati projekt , u omjeru 1:3 u odnosu na prikupljena sredstva.

Projektom naziva “Svi za Radost” provest će se niz aktivnosti: postavljanje vrata na stržnju ogradu u dvorištu dječjeg vrtića, uređenje staze od parkirališta do ograde, bojanje zidane ograde, natrkivanje pješčanika i punjenje pijeskom, uređenje staza od vrtića do pješčanika, uklanjanje korova i priprema površine za sijanje trave i ukrasnog bilja.

Ivana Trupina, stručna suradnica u LAG-u Zapadna Slavonija, ističe kako je odboren iznos od 18.900,00 kuna za ovaj projekt, a gotovo sva sredstva, koje je LAG trebao prikupiti kao provoditelj projekta, su na računu. I dalje primaju donacije u obliku financijskih sredstava, te donacije u robi ili uslugama. Naime sav “višak” bit će utrošen također za vrtić “Radost”. Incijativa je ovo Grada Nove Gradiške i LAG-a, jer nažalost maleni polaznici vrtića “Radost” imaju novi objekt kojem nije uređeno dvorište. Zbog nedostatka financijskih sredstava, Trupina zaključuje kako bi malim projektima u etapama uspjeli realizirati sve potrebe polaznika vrtića kroz određeno vremensko razdoblje. Svakako ova gesta Grada, LAG-a i donatora ukazuje kako smo kao društvo jedinstveni kada su u pitanju potrebe naše djece. Već slijedeći mjesec očekuje se poziv volonterima za izvođenje potrebnih radova u što već sad ne sumnjamo kako će odaziv biti velik.

no images were found

Komentari
Prethodni članakZašto se suncokreti okreću prema suncu?
Sljedeći članak2. Festival kave i slavonskih kolača