Sredinom kolovoza, nepoznati počinitelj je počinio kazneno djelo računalne prijevare na štetu 38-godišnjaka koji je putem internetskog portala namijenjenog za prodaju/kupovinu, oglasio da prodaje mobitel. Nakon što je 38-godišnjak stupio u kontakt s nepoznatom osobom, ta osoba mu je poslala internet poveznicu u koju je upisao podatke sa bankovne kartice, pomoću kojih je nepoznati počinitelj imao pristup njegovom bankovnom računu sa kojega je skinuo iznos od oko 10.000 kuna. Policijski službenici nastavljaju daljnji rad na pronalasku nepoznatog počinitelja kaznenog djela Računalne prijevare te podnošenju odgovarajućih pismena.

Savjetujemo građanima da ne daju tražene podatke! Cilj je pošiljatelja da neovlašteno i bez ograničenja koriste Vaše kreditne kartice za plaćanje putem interneta.

Upozoravamo građane da ne nasjedaju na ovakve i slične vrste prijevara, te da ne dijele svoje osobne podatke i podatke o platnim karticama nepoznatim osobama i neovlaštenim trgovinama. Također, pozivamo građane da svaki sumnjivi način komunikacije prijave policiji.

Komentari
Prethodni članakTeški sudar vlakova kod Rajića, ima poginulih, ozlijeđeni se prevoze i u novogradišku bolnicu
Sljedeći članakMirela Relković: Reforme – suzbijanje krize