Tijekom hladnijih dana i zime rajčice su često skupe i nisu ukusne, kao za vrijeme ljeta, te ih stoga možete zamijeniti u jelima domaćim sosom od rajčice, koji na tržnicama možete naći po vrlo povoljnim cijenama.

Možete također potražiti i druge domaće prerađevine od voća i povrća, poput džemova, pekmeza, sušenog voća ili domaću zimnicu. Sve ove prerađevine često su dosta jefitnije nego samo povrće i voće tijekom zimskih mjeseci i budući da su pravljene tijekom ljeta, kada je bila sezona istih, radi se o lokalnim nairnicama, i uglavnom domaćim proizvodima koji nisu kemijski tretirani.

Na gradskoj tržnici možete vrlo lako kupiti cvijeće po simboličnoj cijeni, tako da za vrlo malo novaca možete svakoga puta sa tržnice ponijeti i prekrasnu, mirisnu dekoraciju za svoj dom. Na novogradiškoj tržnici ovih dana možete pronaći i visibabe. Domaće namirnice imaju najbogatiji okus i uzgajaju se u prirodnim uvjetima za razliku od industrijskih namirnica koje se uzgajaju u ogromnim količinama.

Ako brinete o kvaliteti namirnica, a uz to želite i pomoći domaćim proizvođačima koji se nalaze u težoj poziciji zbog jeftine inozemne konkurencije, onda ćete se orijentirati na domaće namirnice.

-” Ono što najviše kupujem na placu je svakako povrće, jaja, domaće rezance i ribu. Ali najbolje od svega mi je ipak cvijeće.” – kaže gospođa Manda.

-” Eto, kupujem domaće uzgojeno, prvenstveno povrće, svježi sir, vrhnje koji je odličan. Na tržnicu obično idem dva do tri puta tjedno. Meso rijetko kupujem na tržnici jer imam svog mesara  gdje već godinama kupujem. Na proljeće se kupuju sadnice za cvijeće, za dvorište i groblje. Nema do tržnice i domaćih proizvoda. – rekao je jedan od čestih posjetitelja.

Komentari
Prethodni članakZa lakše i sugirnije kretanje: U tijeku radovi na izgradnji pješačke staze vrijedni gotovo 300 tisuća kuna
Sljedeći članakOpćina Rešetari: Prorezivanje i utvrđivanje međa poljskih putova u Adžamovcima