Rijetka su društva, posebice u manjim mjestima, gdje cijelo selo živi za svoje kulturno umjetničko društvo i njegove članove.. Ipak ih ima, a pravi su primjer članovi Kulturno umjetničkog društva “Radinje” Siče koji će ove godine obilježiti 30 godina obnovljenog rada i djelovanja.

Na nedavno održanoj godišnjoj skupštini ocijenili su rad u proteklom razdoblju, izabrali novo vodstvo udruge te dogovorili što će raditi u godini pred nama.

Na čelu društva u sljedećem četverogodišnjem razdoblju bit će dugogodišnji član društva i voditelj Ivica Šebelić, za tajnicu je izabrana Sanela Bunikić, Upravni odbor društva čine Ivica Šebelić, Sanela Bunikić, Nikolina Štimac, Tomislav Čvorić i Suzana Bivolčević.
– Dosadašnjem predsjedniku Tomislavu Čvoriću zahvaljujemo na prijašnjem mandatu, trudu i radu u društvu. Zahvaljujemo se i svim članovima, aktivnim i podupirućim, takoder veliko hvala i našem načelniku Ivanu Šmitu što je prepoznao trud i rad našeg društva , te što nas podupire u našim idejama i promociji kulturnog stvaralaštva, što na nivou općine , cijele Hrvatske i izvan nje.
Da nije svih njih koji vjeruju u nas, naš entuzijazam i želju za očuvanjem onog najvažnijeg, naše tradicije, ne bi danas bilo ni naše udruge – kaže novoizabrani predsjednik Ivica Šebelić.

Samo u protekloj godini “odradili” su 21 nastup, 49 proba i 38 radnih akcija na uređenju svoga mjesta i Društvenog doma.

– Uredili smo etno sobu, a sada smo kupili interijer jedne stare kuće u Magić Maloj, pa ćemo dodatno obogatiti našu zbirku starina. Nastavljamo s radom i nastupima, pred nama je tradicionalna županijska dječja smotra folklora “Mi smo djeca vesela” te brojni drugi nastupi. Ponosni smo na rad svoga društva i svih njegovih članova, svojim radom želimo očuvati običaje naših predaka i govor sela Siče po kojemu smo prepoznatljivi – dodaje Šebelić.

no images were found

 

Komentari
Prethodni članakVozači oprez: Policija će pojačano nadzirati promet tijekom vikenda, kazne su drastične
Sljedeći članakOdržana redovna skupština Zajednice tehničke kulture grada Nove Gradiške