Fotoklub F4 Nova Gradiška, Oldtimer Club Classic 99 Nova Gradiška, Zrakoplovni klub modelera i maketara – Nova Gradiška, Radioklub Nova Gradiška, TENG – ugruga tehničara i ing. Nova Gradiška, Društvo pedagoga tehničke kulture, Udruga inovatora, te Radioudruga SLAVČA, novogradiške su udruge koje su se okupile pod jedinstvenim nazivom Zajednica tehničke kulture Nova Gradiška i kao takve na našem području egzistiraju već dugi niz godina.

Članovi Zajednice sinoć su se okupili na redovnoj godišnjoj skupštini u kojoj su iznijeli izvještaj o radu za 2017. godinu, tijekom koje je  svaka od Udruga organizirala, ali i sudjelovala u mnoštvu aktivnosti. 

Na sjednici su izabrana radna tijela, usvojeno financijsko izvješće kao i ostala izvješća redovne godišnje skupštine. 

Tijekom skupštine predstavljen je i plan rada za 2018. godinu. Zanimljivo je to da je ZTKGNG u suradnji s Elektrotehničkom i ekonomskom školom Nova Gradiška s kojom organizira radionice robotike u vrijeme školskih praznika za sve uzraste djece s podučja Grada. ETEŠ osigurava prostor, predavače i dio opreme. Cilj je da se iz te suradnje, kada se stvore uvjeti, pokrene Udruga robotičara. 

Pod točkom razno, nakon usvojenog financijskog plana za tekuću godinu uslijedila je rasprava sudionika. Glavni problem s kojim se Zajednica susreće, ali ne i jedini je nedostatak mlade populacije. Iz tog razloga nastoje ojačati rad sa školama s područja Grada Nove Gradiške kroz razne radionice (foto, robotika, modelarstvo), a izmeđuostalog problem je i neadekvatni prostor. Aktivnosti u sadašnjim prostorijama su praktično nemogući za rad s djecom.  Zajednica je također prije par godina uvela plinsko centralno grijanje, ali problem s prokišnjavanjem i izolacijom nisu u mogućnosti financijski rješavati. 

ZTKGNG je u 2017. godini ostvarila dosta veći prihod, zahvaljujući Gradu Nova Gradiška i Brodsko posavskoj županiji. Samim tim dobili su i mogućnost za povećanje aktivnosti. 

Predsjednik ZTKGNG, Velimir Vuković, naglasio je kako se trude održati razinu aktivnosti primjerenu sredstvima koje dobiju, kao i donacije Grada Nove Gradiške i Županije Brodsko posavske, te kako će se truditi i dalje da provedu sve aktivnosti koje su planirali za ovu godinu. 

 

no images were found

 

 

Komentari
Prethodni članakKUD “Radinje” Siče: Na čelu društva Ivica Šebelić, rade i dalje “punom parom”
Sljedeći članak5 najpopularnijih dijeta (i što znanstvenici tvrde za svaku od njih)