ISPORUKA KOMUNALNE OPREME – GRAD NOVA GRADIŠKA

🤝Krenula je isporuka komunalne opreme koju je 2018. godine Grad Nova Gradiška aplicirao preko prijave projektnog prijedloga prema Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

🤝Potpisan je ugovor s Fondom o nabavi spremnika za odvojeno prikupljanje otpada.

🤝Svi korisnici minimalne javne usluge (kućanstva) dobiti će na korištenje po dva spremnika. Plavi za prikupljanje papira i žuti za prikupljanje plastike.

🤝Ukupan iznos investicija je 1.619.137,10 kuna. Bespovratna sredstva su 85% odnosno 1.376.267,00 kuna. Trošak Grada je 15 % ili 242.870,57 kuna.

Nabavlja se 7200 komada kanti od 120 litara, 370 komada kanti od 240 litara. Prije šest mjeseci isporučeno je 50 komada metalnih kontejnera od 1100 litara za papir i karton, 50 komada plastičnih kontejnera od 1100 litara te 14 komada zvona od 2,5 m³ od toga 10 komada za staklo i po dva komada za papir i plastiku.

✅Grad Nova Gradiška i tvrtka Odlagalište d.o.o. svakodnevno rade na poboljšanju uvjeta u gospodarenju otpadom. Dokaz tome je nabava kanti za odvojeno prikupljanje otpada, izgradnja reciklažnog dvorišta, projekt „I naš grad razvrstava otpad“. Ishođenje građevinske dozvole za sortirnicu i kompostanu.

🤝Očekuje se isporuka dva nova komunalna vozila sufinanciranih od strane EU 85 %, a ostalih 15% financira tvrtka Odlagalište d.o.o. itd.

Dužnost nam je i moramo poraditi na poboljšanju uvjeta u odvajanju i zbrinjavanju korisnog otpada na zelenim otocima. Svakodnevno gledamo ružne slike razbacanog otpada oko zelenih otoka. Imamo sve uvjete da se gospodari s otpadom na #ekološki način i samo zajedničkim snagama možemo urediti i paziti na čistoću našega lijepog grada!

Razvrstavajte otpad i odlažite ga na za to predviđena mjesta i predviđene spremnike.

Nova Gradiška je lijepa koliko je čista!

Komentari
Prethodni članakU Okučanima obilježena 26. obljetnica VRO “Bljesak”: ”Malo hrabrih se ovdje borilo…”/ foto
Sljedeći članakBuduća liječnica Novogradiščanka Sara Ćepić u slobodno vrijeme piše priče