U sklopu Ljeta u knjižnica danas je u dječjem odjelu novogradiške knjižnice održana još jedna kreativna radionica. Ovaj put tema su bile škrinje s blagom, a djeca su od raznog materijala izrađivala upravo male škrinjice, doduše bez onog pravog blaga.

Tijekom ljeta mnogi se odmaraju, idu na godišnje odmore, more i sve što uz to ide, no djeca su nekako u tom razdoblju najkreativnija, kada se mogu opustiti, duboko ući u maštu i napraviti nešto kreativno. Vjerovali ili ne danas se u dječjem odjelu gradske knjižnice Nova Gradiška okupilo šezdeset i sedmero djece. Kako saznajemo prošle godine tijekom ljeta u knjižnici prošlo je više od 500 djece, a ove godine kako je krenulo moglo bi biti još više.

Voditeljica radionice je bila Renata Matijašević, a sponzor Salon namještaja „Abrić“. Ono što je još bilo zanimljivo vezano uz ovu radionicu djeci su oko doma kulture ostavljeni tragovi u obliku papirića s brojevima koji su vodili do velike škrinje s „blagom“. To je ujedno bilo i jedno slatko i ukusno iznenađenje za djecu s obzirom da se u toj škrinji nalazilo, ako to možemo reći, „zdravo blago“, odnosno voće koje su djeca mogla i pojesti.

Upravo s ovakvim radionicama novogradiška knjižnica svaki put sve više djece zainteresira i potiče na kreativnosti, a kada govorimo o njoj, tko je najviše kreativan, ako nisu to upravo djeca.

Autor: Nikola Knežević

 

Komentari