Mladi novogradiški DJ Yakka, pravim imenom Domagoj Jakić, u kratko vrijeme postao je vrlo cijenjen u hrvatskim, ali i svjetskim DJ krugovima. Bez ičije pomoći, samostalno, došao je do takvog uspjeha da danas ima svoju izdavačku kuću (prva u Novoj Gradiški) i jedan je od najuspješnijih mladih DJ-a u Hrvatskoj, ali i regiji.

Unazad nešto više od godinu dana novogradiški house producent Domagoj Jakić (poznatiji kao Yakka) izdaje svoje prvo izdanje za jednu od vodećih talijanskih house etiketa – Deeperfect Records. Između nekoliko stotina pristiglih demo snimki, njegova stvar “House, I Love You” je izabrana među 5 najboljih za kompilaciju Deeperfect’s Got Talent 2.

Od tada do danas postigao je zavidan uspjeh na house sceni i već je jedan od najuspješnijih mladih house producenata u Hrvatskoj, ako ne i u regiji. Potpisivanje izdanja za najstariju i najugledniju njujoršku house izdavačku etiketu King Street Sounds, svrstava njegovo ime u društvo nekih od ikona pa čak i osnivača housea kao glazbenog pravca među kojima su David Morales, Dennis Ferrer, Barbara Tucker, Kerri Chandler, Frankie Knuckles, Roland Clark, Urban Soul, Tiger Stripes, Alex Kenji, DJ PP i mnogi drugi.

Da sve nije samo slučajnost potvrđuje i to da su njegove stvari u proteklih nekoliko mjeseci remiksirali house producenti DJ PP i Gary Caos, obojica svjetski priznata imena koji, osim za King Street, svoja izdanja potpisuju za sve ostale vodeće house etikete (Defected, Hed Kandi, Ministry Of Sound, Armada, Spinnin’, itd). Osim toga, i njemu se pružila prilika remiksirati Phil Fundlera, uglednog njemačkog producenta i DJa, tvorca mega hita “Miami Pop”. Uz to posebno priznanje mu predstavlja naklon i respekt od nekoliko pionira hrvatske elektronske scene koji King Street Sounds pamte iz svojih mladih dana kao jednu od vodećih house etiketa te mu iz tog razloga pružaju podršku da nastavi u istom smjeru. Sve to govori samo da se 7 godina truda i učenja te eksperimentiranja sa različitim glazbenim žanrovima isplatilo vrlo brzo, u nešto više od godinu dana javnog stupanja na scenu.

Od prošle godine, svi mladi talentirani producenti imaju priliku svoja prva izdanja izdati za Beatality Records (http://beatality-records.com), Yakkinu digitalnu izdavačku etiketu na kojoj osim domaćih lica izdaju i razni mladi producenti diljem svijeta (Brazil, SAD, Italija, Rusija, Mađarska, itd). Cilj etikete je vrlo jednostavan – pružiti mladim, neafirmiranim, kvalitetnim umjetnicima priliku da se iskažu te od negdje krenu, ali i svim ostalima ako preferiraju zvuk kakav Beatality servira kroz svoja izdanja.

Yakkino najnovije izdanje izašlo je 23. srpnja, a radi se o singlu “You Turn Me On” koji dolazi u paketu sa remiksom koji je odradio Gary Caos. Izdanje predstavlja najavu za nadolazeće izdanje “My Disco EP” koje će osim dvije spomenute stvari, sadržavati još 6 novih naslova.
A njegov najpopularniji materijal do sada je vjerojatno neslužbeni remix pjesme Maroon 5  “Moves Like Jagger”, odrađen u nešto komercijalnijem stilu koji malo odstupa od njegove ostale produkcije što se tiče žanra, ali se pokazao vrlo uspješnim jer na youtube-u ima oko 130 000 pregleda te još nekoliko tisuća na Soundcloudu i vrtio se puno po domaćim i svjetskim klubovima.

Sav svoj uspjeh postigao je samostalno bez da su ga gurali poznatiji i priznatiji producenti te bez povlačenja ikakvih poznanstava i sličnih trikova kojima se danas služe mnogi pripadnici glazbene scene. Njegova glazba je vjerojatno poznatija u svijetu nego u Novoj Gradiški, a evo prilike da ju bolje upoznate. Ukoliko Vas zanima posjetite njegovu službenu web stranicu (www.yakkaofficial.com) na kojoj možete pronaći sve informacije.

Gotovo svake subote ga možete slušati uživo u cocktail baru EXIT gdje radi kao resident DJ te publici servira aktualnu klupsku glazbu, od toga najviše funky disco house.

Autor: Nikola Knežević

Komentari