Danas su dr. Igor Mokricki i dr. Ljepša Rakas Vujčić održali konferenciju za novinare s ciljem informiranja javnosti o procesima preustroja i i organizacije novogradiške bolnice, a koje su vrlo značajne za sve korisnike usluga ove medicinske ustanove. Izvijestili su javnost i o najnovijim informacijama koje imaju od sanacijskog upravitelja bolnice dr. Tihomir Biščevič.

Prema novom ustroju, kaže dr. Mokricki, 4 glavna odjela ostaju.
“Interna, kirurgija i pedijatrija definitivno ostaju kao i jedinice intenzivno liječenja, dijagnostički punkt ne smije se zatvarati, a ostala su još dva odjela neurologija i psihijatrija. S tim da po riječima dr. Biščevića neurologija po pitanju kvalitete, složenosti posla i potrebe ne bi trebala biti upitna”, kaže Mokricki.

Kako će bolnica funkcionirati saznat će se nakon sistematizacije bolnice koja treba biti predstavljena do 14. veljače, odnosno do sutra. Nažalost, kako kaže dr. Mokricki, sistematizaciju rade voditelji službi koji su većinom iz Slavonskog Broda. Nova sistematizacija će donijeti i neke druge promjene, ističe Mokricki, a što će se osjetiti i na plaćama zaposlenih.

Sanacijski upravitelj dr. Biščević dolaskom na mjesto sanacijskog upravitelja imenovao je dr. Lješku Rakas Vujčić za pomoćnicu ravnatelja za kvalitetu.

“Ako mi svojim radom u bolnici pokažemo da vrijedimo i dobro vratimo možda se neke odluke u budućnosti moći i korigirati”, ističe.
Dr. Mokricki je rekao kako su uprave bolnice griješile, nitko drugi.
“Ne možete se neodgovorno ponašati prema Ministarstvu. Jasno da je na taj način razvijena ružna slika o novogradiškoj bolnici.”, kaže Mokricki koji dodaje da je ružna priča krenula po gradu kako od 17. veljače neće biti odjela neurologije, ali to nije istina.
Donesen je i plan nabavke medicinske opreme.
“Prošle godine sva decentralizirana sredstva se nisu mogla realizirati na način koji smo mi htjeli, ali nisu izgubljena. Naime, u promjeni vlasti mi jednostavno nismo ulazili u nabavku nekih stvari jer bi žalbeni rokovi pogubili novce. No, te novce smo usmjerili u nabavku nečega drugoga, renoviranje nekih drugih kapaciteta, operacijskih sala, a to se nije spominjalo”, kaže Mokricki.

Dr. Rakas Vujčić je na kraju konferencije istaknula i poručila pacijentima kako njihove medicinske sestre, doktori i terapeuti rade i dalje svi u Novoj Gradiški i oni i dalje sa svojim uputnicama mogu i dalje doći. Kvaliteta pružanja zdravstvenih usluga će i dalje biti na nivou, poručila je.

Sponzor valentinovske  emisije Music box je Hasan Kahrić iz Australije.

Komentari
Prethodni članakDvije godine bez Rajka, cijeli život s njim
Sljedeći članakPrivremena mjera zabrane raspolaganja novcem Udruzi “Hrabro dijete” – iz sredstava Udruge Norinim roditeljima 108.748,75 kuna za troškove