U Cerniku je jučer završena dvodnevna kulturno, povijesno zabavna manifestacija “SREDNJOVJEKOVNI GRAD CERNIK” kojom Cerničani žele i ove godine prikazati dugu povijest mjesta Cernika koji postoji 8 stoljeća i u kojima je često bio upravno i vojno središte šireg područja te dočarati kako je izgledao život u srednjem vijeku.

Veliki broj zanimljivosti i jučer su privukli brojne posjetitelje koji su mogli vidjeti kako je to nekad bilo, a mališani su imali prilike igrati se i zabavljati kao što se to radilo u srednjem vijeku. Čarobnjačka radionica, viteška radionica, Lov na vepra – predstava, viteški okršaj i Lov na lopova samo su neke od aktivnosti koje su zabavljale prisutne.

Za drugi dio zabave, onaj večernji bile su zadužene Slavonske lole i TS Satir. Unatoč naletu lošeg vremena i kiše koje su malo pokvarile situaciju, popularne Lole i uvijek odlični Satir svojim nastupima zabavljali su posjetitelje dugo u noć.

Zadovoljan održanom manifestacijom je i načelnik Vitomir Žakić, koji je pohvalio sve koji su uložili svoj trud u njeno stvaranje i održavanje.

Komentari
Prethodni članakOŠ “Matija Gubec” Cernik upisala 20 prvašića
Sljedeći članakSutra u kinu dokumentarac: Prava cijena online poslova