Protekli tjedan počela je nastava u osnovnim i srednjim školama u cijeloj Hrvatskoj. OŠ “Matija Gubec” Cernik ove godine upisala je 20 prvašića u područnoj i matičnim školama.

-“Sretni smo što smo krenuli bez ikakvih ograničenja i mjera i nadam se da će tako i ostati. Situacija je iz godine u godinu lošija, ali ipak ne znatno. Na razini škole smo izgubili 10 učenika. Prošlu školsku godinu je završilo 230 učenika, a ove godine imamo 220. Nama se događa da nam se nekoliko učenika odseli i ispiše, ali isto toliko i dođe.” – rekla je ravnateljica škole Reza Benković

U OŠ “Matija Gubec” imaju uvjete za nastavu u jednoj smjeni:

-“Imamo sreću već niz godina da su stvoreni uvjeti za jednosmjenski rad. Imamo više učionica nego razrednih odjela u matičnoj školi, a opremljenost je na visokoj razini.

Škola je energetski obnovljena, a ulaganja se odvijaju iz godine u godinu:

-“Mi smo školu opremali uglavnom vlastitim sredstvima, odnosno sredstvima koje smo dobili kao sudionik eksperimentalne škole, prve dvije godine za sve razredne odjele, a posljednje dvije godine geografija. Osim toga u fazi smo uključivanja u e-Škole pa slijedi još opreme”.

Zbog izvanrednih okolnosti prošlih godina, ove godine završili su 3 velika Erasmus+  projekta.

-“Prihvaćeno nam je izvješće, nakon toga slijedi financijski dio koji će se utrošiti na opreme i ono što je najpotrebitije. Osim toga ponovno smo se uključili u nekoliko manjih projekata od ove školske godine, a novi ciklus Erasmus+ kreće iza nove godine pa ćemo vidjeti što ćemo dalje.”

-“Mi smo mala škola, koja prije svega ima bogatu kulturno javnu djelatnost, te surađujemo s Općinom Cernik i našim udrugama. Kroz razne izvannastavne aktivnosti bilo da su sportskog ili kulturno društvenog karaktera, radi se s učenicima koji mogu i žele više. Isto tako moram reći da moram  reći da imamo dugogodišnji niz uspjeha na području informatike. Osim na edukativnom području imamo uspjeha i na sportskom području gdje su naši učenici sudjelovali i na državnoj smotri i to rukomet dječaci i atletika skupno. Također je naša učenica došla na državnu razinu iz Lidrana.”

Sve je to pokazatelj da se u OŠ “Matija Gubec” Cernik kvalitetno radi:

-“Želim pohvaliti sve svoje učitelje i nastavnike koji se maksimalno trude i uistinu kvalitetno rade sa svojim učenicima. Oni daju sve od sebe pa isto tako očekujemo od naših učenika da se potrude i svako po svojim sposobnostima i mogućnostima postigne što više. Nama je najvažnije da ih odgojimo kao mlade i dobre ljude, da su zdravi i veseli te da maksimalno iskoriste svoje potencijale.” – dodala je ravnateljica Benković

Komentari
Prethodni članakDizel 21,4 posto skuplji od benzina? Ekonomski nepotrebno, štetno za građane i gospodarstvo
Sljedeći članakKoncertima Slavonskih lola i TS Satira završena dvodnevna manifestacija “Srednjovjekovni grad Cernik”