Prije mjesec dana krenuli su radovi na postavljanju semafora na raskrižju kod tvrtke “FINA“, a kako doznajemo od ravnatelja Županijske uprave za ceste Slavonski Brod Antuna Dukića, sljedeće godine semafori bi trebali biti postavljeni i na raskrižju kod “Tanga”.

Radovi su u ingerenciji Županijske uprave za ceste Slavonski Brod.

Naime, Županijska uprava za ceste Brodsko-posavske županije izradila je Prijedlog plana održavanja i građenja županijskih i lokalnih cesta na području Brodsko posavske županije u 2019. godini i Financijski plan za 2019. godinu i projekcije za 2020. i 2021. godinu. Upravno vijeće Županijske uprave za ceste Zaključkom je usvojilo  planove građenja i održavanja za ovu godinu pa se tako među njima našla i ova dionica ceste.

Županija je osnivač  Županijske uprave za ceste, pravne osobe, koja temeljem Zakona o cestama upravlja, gradi, rekonstruira i održava županijske i lokalne ceste.

Kako je istaknuto u Planu održavanja i građenja županijskih i lokalnih cesta na području Brodsko posavske županije u 2019. godini, iako je naša Županija iznad prosjeka Republike Hrvatske prema postotku asfaltiranih županijskih i lokalnih cesta, tijekom 2019. godine planirano je u pripremu gradnje i rekonstrukciju županijskih i lokalnih cesta, (projektnu) uložiti 2.500. 000,00 kuna.

Među planiranim se projektima „našla“ i županijska cesta Nova Gradiška Ž 4158 – D 313 u koju je, postavljanjem semafora, uloženo 500.000,00 kuna županijskih sredstava.

Radovi bi trebali biti gotovi do kraja ovoga tjedna, stoga je za očekivati da će se broj prometnih nesreća smanjiti, ali i promet u ovom dijelu grada na ovaj način, ipak, regulirati.

 

Komentari