”U laži su kratke noge”

Napad na političare počne, odmah čim pročitamo izraz ”laž”, mislite li da samo političari lažu?

Mislite li da mi ”mali” ljudi smo toliko sveti da ne lažemo, realno, svatko bitku za svoju guzicu vodi. Svatko se želi prikazati u najboljem svjetlu, svima nama cvjetaju ruže.

Kada nam se netko random javi pita ”Kako si, što ima?” odgovor će biti u tolikim superlativima da ćeš na trenutak pomisliti da ti više ne treba laksativ, negativnosti neće postojati. Garantiram da ćeš odgovoriti ”jao, pa odlično sam, na poslu mi je prelijepo, muž mi svaki dan nosi cvijeće kući, djeca odlikaši u školi…” i tako dalje i tako bliže. Zašto se ne suočiti sa surovom realnošću? Zašto i ti ne napišeš ”Pa gle, nisam dobro, muka mi je kad se moram dići na posao, jer ga mrzim, ali radim jer nemam para, nemam para za haljinu koja mi ionako neće dobro stajati jer sam dobila 5 kila jedući čokolade iz prodavaonice na akciji, jer me muž vara se nekom malom žvaljavicom koja mu može biti kćer, ali nema strije na trbuhu pa ga to pali… Djeca mi neće sigurno postati direktori Agrokora, jer školstvo nije dobro organizirano jednako kao i moja djeca, imaju motivacije za učenje jednako kao i ja za skidanje kila koje su se nakupile tijekom trudnoće i poslije istoga.”

 

Vidite, suočila sam vas s istinom. Je l’ vam sada jasno zašto političari lažu?

Mogu i oni doći i reći ”Neću voditi državu onako kako svi očekujete od mene, neću ispuniti sva ta obećanja, neće vam biti bolje kad dođem na vlast, borit ću se za svoje dupe, borit ću se da moja djeca ne budu ”Lidlić” iako ću na tv – u srati da je to okej, da je to za ljude,a moje dijete bilo ono staro 3 godine, 7 ili 37 nosit će samo nove kolekcije najskupljih brendova. Svakako će svi članovi obitelji voziti samo nabrijane automobile i završiti još nabrijanije privatne fakultete da mogu sjesti u moj privatni avion i odletjeti u neku stranu državu i živjeti kao da sutra ne postoji.”

Ali ne žele, ne žele isto kao ni vi. Svi ćemo mi raditi farsu od naših života, svi ćemo se boriti da se predstavimo u najboljem svjetlu, svi ćemo koristiti superlative da se ”glasa” za nas.  A život nam je realno kao epizoda Krv nije voda koju svi sprdamo zbog loše glume, jer kada te život opali kao u seriji, ne glumiš baš toliko loše.

Suočite prvo sebe s istinom, pogledajte istini u oči, koliko god to bilo sjebano, koliko god to bilo očajno, svi mi lažemo. Neki čim otvore usta, a neki nekoliko minuta kasnije.

Nemoj pljuvati po drugima ako radiš isto, nemoj osuđivati ono što ne razumiješ i ono što nisi sagledao iz svih perspektiva. Opet ću ponoviti da ne zaboraviš: svatko se za svoju guzicu bori, tako je bilo tako će i biti. Sjeban smo narod, sjebani ljudi, čast izuzetcima koji će spucati sve direkt iz srca, direkt iz glave, bez okolišanja, bez lažnog uljepšavanja.

Prvo promisli malo o tome što ti kao pojedinac radiš kako bi ovome svijet bilo bolje i ljepše, pa se onda pozabavi politikom, lažima, lažnim obećanjima, jer vjerujem da si i ti nekad nešto obećao, a nisi ispunio.

I da se razumijemo, ovaj tekst nije pisan kako bi obranila političare i kako bi opravdala njihove laži, ovaj tekst je pisan kako bi vi malo manje jeli govna jer radite iste stvari, svi smo mi u neku ruku političari, samo eto vi to ne radite javno, jer niste u mogućnosti, ali da vas netko na tv – u pita kakav vam je seksualni život, hahahaha, odgovorite si sada, u sebi, ili recite na glas. I ja se smijem, vjeruj te mi.

Nije istina uvijek tako bajna i ne može se uvijek izgovoriti sve što se misli, nekad je lakše izgovoriti laž, zato nemoj reći frendici da joj je ružna nova frizura (ako baš ne moraš), nemoj mami reći da si se seksala, a imaš 14 godina, nemoj tati reći da si počela/počeo pušiti jer izgledaš cool u društvu, nemoj reći frendu da nećeš da pivo jer ti žena ne da.

Vidiš, ipak je lakše nekad zaobići istinu, da ti život ne bi lupio šamar. Ako ćeš lagati radi to promišljeno i smisli u naprijed, nikad ne dopusti da te se uhvati u laži jer će te jednako zaboljeti kao da si već unaprijed rekao/ rekla istinu.

Do sljedeće – Bye.

 

Komentari
Prethodni članakStaro Petrovo Selo: Fešta od vina i dobre zabave, održano još jedno Martinje /foto
Sljedeći članakDetas Grupa u Pakracu otvorila tvornicu za proizvodnju LED rasvjete i signalizacije