U organizaciji Udruge stavaratelja u kulturi grada Nova Gradiška, u Galerijskom prostoru u Dineševoj ulici održana je 17. likovna izložba kolonije ”Strmac 2017”.

Likovna kolonija se organizira svake godine tradicionalno početkom mjeseca rujna, a potom izložba radova. 

Mjesta okupljanja su se mjenjala, ali umjetnici su najviše su bili prisutni na Strmcu gdje im odgovara prostornost, te ljepota prirode u ranu jesen. 

Činjenica je da se dobar dio likovnog života ostvaruje općenito i kod nas i u drugim mjestima na likovnim kolonijama diljem zemlje. Odazvali su se mnogi slikari amateri i tri akademska slikara, iz sedam županija. Na koloniji je sudjelovalo 55 slikara. 42 slikara nisu s našeg područja. Slavonski Brod (Kreativna radionica i KLD Berislavić), Zagreb, Slatina, Popovača (Udruga Štrk i Zorka Sever), Belišća, Kobaša, Pleternice, Daruvara, Velike Gorice, Novske i Rešetara. 

Već 17 godina osim zbog likovnog izražavanja, umjetnici se okupljaju radi druženja, stvaranja nove vrijednosti, razvijanja likovne forma i to ih povezuje u jednu cjelinu koja isijava pozitivnu energiju.

Likovna izložba ove godine trebala je sadržavati 71 sliku i jedna skultpuru (39 ulja/platno, 14 akvarela, 12 pastela, 3 akrilika, 1 ulje/karton, 1 ulje/losion, 1 auto/lak). Radovi su rađeni u različitim slikarskim tehnikama: ulje/platno, ulje/karton, akrilik/platno, akrilik/karton, akvarel, pastel, auto lak. Međutim zbog veličine prostora sve radove nisu bili u mogućnosti postaviti odjednom i zato je izložba podjeljena u dva dijela. Izložba će sveukupno trajati tri mjeseca. 

Osim izloženih umjetničkih djela, pjesnici iz udruge su imali priliku pročitati po jednu svoju pjesmu. 

no images were found

 

Komentari