U organizaciji Udruge stavaratelja u kulturi grada Nova Gradiška, u Galerijskom prostoru u Dineševoj ulici održana je 17. likovna izložba kolonije ”Strmac 2017”.

Likovna kolonija se organizira svake godine tradicionalno početkom mjeseca rujna, a potom izložba radova. 

Mjesta okupljanja su se mjenjala, ali umjetnici su najviše su bili prisutni na Strmcu gdje im odgovara prostornost, te ljepota prirode u ranu jesen. 

Činjenica je da se dobar dio likovnog života ostvaruje općenito i kod nas i u drugim mjestima na likovnim kolonijama diljem zemlje. Odazvali su se mnogi slikari amateri i tri akademska slikara, iz sedam županija. Na koloniji je sudjelovalo 55 slikara. 42 slikara nisu s našeg područja. Slavonski Brod (Kreativna radionica i KLD Berislavić), Zagreb, Slatina, Popovača (Udruga Štrk i Zorka Sever), Belišća, Kobaša, Pleternice, Daruvara, Velike Gorice, Novske i Rešetara. 

Već 17 godina osim zbog likovnog izražavanja, umjetnici se okupljaju radi druženja, stvaranja nove vrijednosti, razvijanja likovne forma i to ih povezuje u jednu cjelinu koja isijava pozitivnu energiju.

Likovna izložba ove godine trebala je sadržavati 71 sliku i jedna skultpuru (39 ulja/platno, 14 akvarela, 12 pastela, 3 akrilika, 1 ulje/karton, 1 ulje/losion, 1 auto/lak). Radovi su rađeni u različitim slikarskim tehnikama: ulje/platno, ulje/karton, akrilik/platno, akrilik/karton, akvarel, pastel, auto lak. Međutim zbog veličine prostora sve radove nisu bili u mogućnosti postaviti odjednom i zato je izložba podjeljena u dva dijela. Izložba će sveukupno trajati tri mjeseca. 

Osim izloženih umjetničkih djela, pjesnici iz udruge su imali priliku pročitati po jednu svoju pjesmu. 

no images were found

 

Komentari
Prethodni članakGradska knjižnica obilježava Dan hrvatskih knjižnica / foto
Sljedeći članakMJESTO ZA REKREACIJU I ZABAVU Više od pola milijuna kuna za novi sportski objekt